Somogyi Ádám utóbbi 3 meccse: 30 pont, 2 győzelem

A magyar felnőtt válogatott ifjú kerettagja a spanyol harmadik ligában egyre stabilabb teljesítményt nyújt, csapata továbbra is listavezető.

Nyolc napon belül három mérkőzést is játszott a Vasas Akadémia korábbi neveltjével, Somogyi Ádámmal felálló CB Zamora, ebből kettőt is meg is nyert, így 6-3-as mérlegével még mindig a holtversenyes első helyen áll a spanyol harmadik vonalban saját csoportjában. 

Az egykori NBA-játékossal, Robert Swifttel és a korábban az ACB Ligában is jó névnek számító Saul Blancóval érkező Gijon ellen 20 perc alatt 12 ponttal (5/7 mezőnyből, 1/3 mezőnyből, 1/1 büntetőből), 2 lepattanóval és 2 gólpasszal, valamint 1 kiharcolt faulttal zárt 2 eladott labda mellett, így tevékeny részese volt a hazaiak 94-83-as sikerének.

A csoport gyengébben rajtoló gárdái közé tartozó Tormes ellen viszont nem jött össze a győzelem idegenben Ádámék számára idegenben (79-72), a magyar ifjonc kezdőként 31 percet kapott ezen az összecsapáson, ami alatt 10 pontot (3/10 mezőnyből, 1/3 triplából, 3/3 büntetőből), 1 lepattanót, 2 gólpasszt, 2 szerzett labdát, 2 kiharcolt faultot és a negatív oldalon 2 eladott labdát jegyzett.

A Bodegas ellen sikerült rögtön javítani és otthon nyerni (71-67), ezen az összecsapáson a korábban a sevillai akadémián egy évet eltöltő, majd tavaly Madridban pallérozódó Somogyi 25 percet kapott a bizonyításra, amit 8 ponttal (3/11 mezőnyből, 2/6 triplából, 0/1 büntetőből), 6 lepattanóval, 2 gólpasszal, 1 blokkal és 3 kiharcolt faulttal hálált meg, eladott labda nélkül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus