Söpréssel jutottak be a Final Fourba Hangáék

Csapatához hasonlóan Hanga Ádám ezúttal is egészen kiválóan játszott, így a Real Madrid idegenben is legyőzte a Maccabit és elsőként váltotta meg jegyét a belgrádi négyes döntőre.

 

Euroliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Maccabi Playtika Tel Aviv (izraeli, 5.) – Real Madrid (spanyol, 4.) 76-87

A Real Madrid alaposan összekapta magát a Maccabi elleni negyeddöntős párharcára, és a hazai meccseiken talán minden várakozást felülmúló módon szereztek 2-0-s vezetést az izraeliekkel szemben. A Laso-csapat így már a sorozat lezárása és a Final Four jegye megváltása reményében utazott át Tel-Avivba.

A Real ehhez mérten állt oda a feldobáshoz ezen a találkozón is, és rögtön az elején lépéselőnybe is került (2-8). A vendégek aztán sokáig őrizték a néhány labdabirtoklásnyi előnyüket, mígnem a nagyszünethez közeledve robbantani tudtak. Ebben pedig főszerepet vállalt pontjai mellett többek között gólpasszaival, labdaszerzésével és blokkjával is Hanga Ádám, így egy 9-0-s rohanást követően kialakult a meccsen az addigi legnagyobb különbség (34-48).

Fordulás után igyekezett faragni hátrányából a nagyot küzdő Maccabi, közelebb is férkőztek a spanyolokhoz (50-54), ám a harmadik negyed hajrája is a Realnak sikerült sokkal jobban, így Llull demoralizáló, palánkos triplája után ismét visszaállt a kétszámjegyű különbség a csapatok között (61-73). Innen pedig már nem engedte ki a kezéből az irányítást és a győzelmet a királyi gárda, akik így elsőként jutottak be a belgrádi rendezésű Final Fourba, és várják, hogy a Barcelona vagy a Bayern München lesz az ellenfelük az elődöntőben.

Hanga Ádám a Real Madrid kezdőcsapatában kapott helyet és ezúttal irányítói szerepkörben is számított rá Pablo Laso, amit szintén kiválóan látott el. Válogatottunk kiválósága dupla-dupla közeli teljesítményt nyújtott és szépen megtöltötte a statisztikai lapját. 25 pályán töltött perce során 8 pont (4/7 dupla, 0/2 tripla), 10 lepattanó, 4 gólpassz, 2 labdaszerzés, 1-1 kiosztott és kapott blokk, illetve 4 beütött és 1 kiharcolt fault került a neve mellé, ami 15 indexpontot eredményezett számára.

A Maccabi legjobb dobói: Wilbekin 22/6, Nunnally 17/3, Zizic 10
A Real Madrid legjobb dobói: Llull 18/3, Yabusele 16/6, Poirier 14

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Real Madrid javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus