Svédországba látogat a Körmend

Csütörtök este 19:00-tól Svédországban, a Boras Basket otthonában lép pályára az Egis Körmend csapata a FIBA Europe Cup első selejtezőkörének első mérkőzésén.

FIBA Europe Cup, Első selejtezőkör, 1. mérkőzés
Boras Basket (svéd) - Egis Körmend (magyar)
2017. 09. 21., csütörtök, 19:00

A svédekről írtunk augusztus elején, akkor történelmük és edzőjük mellett a gárda nagy részét bemutattuk, majd múlt héten az új érkezőkről és első három felkészülési meccsükről számoltunk be.

Egy meccset játszottak azóta, a hétvégén kikaptak a Norrköping Dolphinstól 84-77-re az utolsó, 13 ponttal elveszített negyednek köszönhetően - a 19 pontos Brett Bisping volt a legeredményesebb játékosuk. A második felkészülési mérkőzésükön azonban megsérült a gárda első számú irányítója, Nimrod Hillard IV, így helyére leigazolták Jonathan Persont, aki a szintén itt játszó Andreas Person öccse - Hillard a Körmend ellen egyik meccsen sem tud játszani, Personnal pedig két hétre szerződtek ennek megfelelően. Jonathan 190 centi magas, 24 éves, svéd válogatott irányító, aki a testvérével együtt játszott az előző idényben az Uppsalánál, és 11.9 pontos, 3.9 pattanós és 4.0 gólpasszos átlagai voltak - de emellett volt például 3.0 eladott labdája is, a triplákat pedig 30% alatt dobta.

Jelenlegi keret:
J. Person - A. Person - Andersson - Bisping - Smith
Lundstedt/Johansson - Thuresson - Brändmark - Gunnarsson - Mornar/Palm

Nehéz mit mondani akár a svédekről, akár a Körmendről - utóbbiakat háromszor lehetett legalább látni hazai pályán a felkészülés során, de elég nagy volt a titkolózás a részükről a párharc előtt, nem egy edzőmérkőzésük volt zártkapus. Annyi biztos csak, hogy jóval erősebb ellenfelek ellen készültek a vasi piros-feketék, mint a Boras, és ez azért valószínűleg segítség lesz számukra, függetlenül attól, milyen mérleget hoztak az előszezonban. A hazaiakat a dán és két svéd ellenfelük, valamint Európában viszonylag ismeretlen játékosaik miatt is nehéz hova tenni. A jelenlegi Körmend így első ránézésre erősebbnek tűnik, de egyelőre csak tűnik a kevés információ miatt - ettől függetlenül a Boras nem képvisel olyan játékerőt, hogy ne nyerhetnének Gasper Potocnik fiai akár idegenben is.

Egészen biztosan megpróbálnak az északiak egy egységes csapatkosárlabdát bemutatni, de a sok változás miatt semmivel nincs összeszokottabb keretük, mint a nyáron szintén jelentősen átalakuló Körmendnek - teljesen reális győzelmi esélyekkel utaznak Svédországba Ferencz Csabáék.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto - Szendi Péter, vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus