Szenegál nem könnyítette meg az ausztrálok dolgát

Az afrikai gárda a litvánoktól elszenvedett óriási vereség után nagyot küzdött az ausztrálok ellen és megmutatta, hogy nem érdemtelenül vesz részt a tornán.

H csoport

Ausztrália – Szenegál 81-68 (18-16, 18-17, 24-17, 21-18)

Megrángatták az oroszlán bajszát. Az első félidőben 10 pontot szerző Mouhammad Faye, illetve Dalmeida, Ndour és Yusuf Ndoye vezetésével az előzetesen esélytelennek elkönyvelt szenegáliak igencsak meglepték az ausztrálokat – teljesen lelassították ellenfelük támadásait, egyetlen támadópattanót engedtek nekik, miközben az ausztrálok palánkja alatt nyolc labdát szedtek vissza. Fordulás után nem tudták lekövetni a Mills-Dellavedova páros által feltekert sebességet, gyorsan ellépett ellenfelük, de utána folyamatosan ott „kellemetlenkedtek” az ausztrálok nyakán, a negyedik negyedben is többször benéztek tíz pont alá – összességében visszaszerezték a reputációjukat. 

Három negyednyi szenvedés. Az atletikus, fizikálisan erős ellenféllel szemben az első félidőben nem igazán érvényesült az ausztrál recept, amely a gyors kisemberekre, képzett, de kevésbé atletikus kiscsatárokra és erőcsatárokra, illetve jól védekező centerekre lett kitalálva – különösen azért nem, mert sok energiát nem is tettek bele a meccsbe. Nem dobtak rosszul, Ingles és Bogut nyolc gólpasszt is kiosztott az első húsz percben, de a lassabb tempó és a gyakorlatilag lenullázott második esélyek miatt mindössze három ponttal vezettek a nagyszünetben. Az öltözőből aztán a már magasabb fordulatszámon pörgő csapat jött ki, borzasztó agresszíven támadták a labdás embereket, az elkapkodott, összezavart szenegáli támadásokból pedig rendre jöttek a lerohanások. A harmadik negyedben hamar kiépítettek egy 10 pont feletti fórt, de ennél jobban nem tudtak ellépni, sőt hat perccel a vége előtt 64-59 állt az eredményjelzőn. Itt aztán megrázta magát a majdnem tripla-duplázó Ingles (17 pont, 10 pattanó és 9 gólpassz), és végül behúzták a kötelezőt, amivel gyakorlatilag továbbjutottak – nagyjából ennyi lehetett a céljuk a mai meccsen.

Ausztrália legjobb dobói: Mills 22/9, Ingles 17/12, Baynes 12.
Szenegál legjobb dobói: Dalmeida 14/6, Y. Ndoye, Ndour 13-13.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus