Szentpéterváron arattak értékes sikert Hangáék

Megbirkózott a faultproblémákkal és győzelemmel kezdte az újabb dupla Euroliga-fordulót a Real Madrid.

 

Euroliga, alapszakasz, 6. forduló

Zenit Szentpétervár (orosz, 3-3) – Real Madrid (spanyol, 5-1) 68-75

A Real Madrid orosz túrára indult az Euroliga újabb dupla fordulójában, aminek első állomása Szentpétervárra vezetett. Az ellenfél az a Zenit volt, akik tavaly épp Hanga Ádámnak nagyban köszönhetően csak egy hajszállal maradtak le a Final Fourról. Xavi Pascual együttese a nyáron aztán többek között Jordan Mickey és Jordan Loyd személyében behúzott néhány nagy igazolást is, ám jelentős különbség az előző szezonhoz képest, hogy már nem Kevin Pangos irányít, aki az alfája és omegája volt a csapat támadójátékának.

A Zenit így is jól kezdte a szezont, a két vereségét a CSZKA és a Barca ellen szenvedte el idegenben, és most az első igazán nagy skalp megszerzésére készült. Ahogy szinte minden meccsén, a Real most is jól kezdett, az első negyed egyértelműen az övék volt (13-22), a folytatásban azonban Billy Baron főszereplésével zsinórban öt triplát hintett a Zenit, így a nagyszünetre fordítottak a hazaiak (40-37). Hanga Ádám már három faultnál járt ekkor, és Edy Tavares is megkapta a negyediket a 25. percben, nem feltétlenül a madridiaknak állt a találkozó (50-48).

Rudy Fernandez nagy sapkája azonban meghozta a tüzet a spanyolok játékába, a francia kontingens pedig a pontokért felelt, hiszen a Heurtel, Yabusele, Causeur, Poirier négyes szerezte a Real következő 21 pontját, amivel biztonságos távolságba léptek el  vendéglátóiktól (61-69). Magabiztos és nagyon értékes sikert arattak a madridiak, akik Kazanyba utaznak tovább a folytatásra.

Hanga Ádám újfent a Real Madrid kezdőcsapatában kapott helyet, az említett faultgondjai után viszont a második félidőben már kapott szerepet, miután Pablo Laso megtalálta a legütőképesebb ötösét, amelyik megfordította a meccset. Válogatott kiválóságunk így 14 percet töltött a parketten, ami alatt 2 pontot dobott (2/1 mezőnyből).

A Zenit legjobb dobói: Baron 14/12, Loyd 11/3, Ponitka 10/6
A Real Madrid legjobb dobói: Heurtel 15/3, Tavares 14, Causeur 13/9, Yabusele 11/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus