Szépen búcsúzhat a Falco Macedóniában

Utolsó idei nemzetközi kupameccsére készül a Falco, amely holnap este 20:45-től az anyagi problémák miatt teljesen szétesett Karpos Szokoli otthonában búcsúzik a FIBA Europe Cup küzdelmeitől.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H csoport, 6. forduló
Karpos Szokoli (macedón, 0-5) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 2-3)
2017.12.06., szerda, 20:45

A macedónokról írtunk ugyan korábban már, de mindent el lehet felejteni velük kapcsolatban, mivel november közepére lényegében csődbe mentek - anyagi problémáik miatt az összes légiósuk távozott, illetve a meghatározó macedónok közül is mindenki (Nikolovszki, Szokolov, Gjuroszki), úgyhogy lényegében egy ifi csapat ellen állhat ki a Falco most.

Jelenlegi keret:
Atanaszov - Najdovszki - Jakimovszki - Szapundziev -  Zarevszki
Pecalevszki - Naumovszki

Itt a formáról is fölösleges beszélgetni, hiszen 18-án még felálltak négy légióssal a bajnokságban, de már akkor is kikaptak, most még ahhoz képest is gyenge kerettel fognak kiállni. A Falco épp a Szokoli ellen nyert utoljára a FIBA Europe Cupban, 108-87-re győzték le Perlék a védekezésben már akkor is teljesen széteső Szokolit, a bajnokságban pedig kifejezetten jó formában vannak, hiszen ott vannak a dobogó alsó fokán, négy mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

Semmi nem múlik már ezen a találkozón, hiszen se helyet nem cserélhet a két gárda, se továbbjutási esélyei nincsenek egyik együttesnek sem, de azt is ki lehet jelenteni, hogy top favorit a Falco - ez egy jó bemelegítés lehet a szombathelyiek számára a hétvégi, Pécs elleni fellépésükre, és szépen, jó szájízzel fejezhetik be az európai kupaküzdelmeket.

A mérkőzést egyetlen tv-csatorna sem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Unger Tamás

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus