Szerbia győzelmével indult a világbajnokság

Jó és eredményes játékkal, közel ötven pontos sikerrel nyitotta meg a tornát az egyik legnagyobb esélyesnek tartott szerb válogatott.

 

Angola - Szerbia 59-105 (20-29, 12-21, 15-28, 12-27)

Nem volt kérdés. Kicsit nehézkesebben kezdtek a szerbek, de Angola csak az első negyed derekáig tudta tartani a tempót, ott azonban három támadásból három triplát rámoltak be az európaiak és kényelmesebb előnyt építettek fel - itt meglett a közte tíz, majd a második játékrészben ezt sikerült megduplázniuk, 50-38-ra vezettek a nagyszünetben. A fordulás után egy 15-2-vel még rá is tett egy lapáttal a szerb válogatott, átlépte a különbség a harminc pontot, a mérkőzés érdemi része véget ért - Angola nem tudta felvenni a kesztyűt, Morais volt az egyetlen, aki legalább az első félidőben valami veszélyt tudott jelenteni a gyűrűre. Az afrikai együttes alig 36%-kal dobott mezőnyből, védekezésben pedig teljesen tehetetlennek bizonyult a minden tekintetben teljesen más szinten lévő szerbekkel szemben, úgyhogy nem született meglepetés.

Bombaerősnek tűntek a szerbek. A legtöbb erősorrendben a világbajnokság fő esélyesnek tekintik a szerb válogatottat és a társaság már az első meccsen jelezte, hogy tétmeccsen is jó formában van. Bogdan Bogdanovics volt a fő pontszerző (24 pont, 8/10 mezőnyből, 5/7 tripla, szűk 20 perc), Stefan Jovics tömte labdával a társait (9 gólpassz, 0 eladott labda), Nikola Milutinov nagyon élt a gyűrű alatt (14 pont, 4/6 mezőnyből, 12 perc), a sokszor négyest játszó, kispadról érkező Nikola Jokics (14 pont, 3/3 tripla, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 4 eladott labda) pedig színezni is próbálta a játékot. Mellettük szinte mindenki hozzátette a magáét, Boban Marjanovics például 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázott, a társaság összességében 65%-os mezőnymutatóval, 65%-os triplázással, 32 gólpasszal zárt és ellentmondást nem tűrő stílusban, kiütéses győzelemmel kezdte a tornát.

Angola legjobb dobói: Morais 15/9, Paulo 10, Moreira 8.
Szerbia legjobb dobói: Bogdanovics 24/15, Jokics 14/9, Milutinov 14.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus