Továbbjutásért játszik Ausztrália és Olaszország is

Lesz Kanada-Lettország és Montenegró-Litvánia csoportdöntő is, íme a mai program a kosárlabda-vb-n.

A továbbjutásért lép ma pályára Olaszország, a legutóbbi vereség és az eddigi összességében gyengébb teljesítmény miatt nyomás alatt kell jól játszania a gárdának, de a Jordan Clarkson erőlködése ellenére 0-2-vel álló Fülöp-szigetek ellen papíron nem kerülhetnak bajba Datoméék.

Dominika eddig kettőből kettőt nyert, így Angola ellen is esélyesebb, és ha győz, akkor csoportelsőként juthat tovább - angolai siker esetén azért kicsit bonyolódik a csoport helyzete az olaszok esetleges győzelmével együtt.

A D csoportban már csak az első hely a kérdés, a két továbbjutó már megvan Montenegró és Litvánia révén, most pedig egymás ellen szállnak ringbe a hibátlanságért - mindkét gárda meggyőző eddig, érdekes lehet a Vucevic-Valanciunas csata, vagy hogy Perry mennyire tud alkotni a litván hátvédek ellen, izgalmas, színvonalas meccsre, okos játékra van kilátás.

Az E csoportban a németek már továbbmentek, a finnek pedig már kiestek, a kérdés az, hogy Lauri Markkanenék mennyire vesztík preszízsre a Dennis Schröderék elleni találkozót, illetve hogy az ausztrálok tovább tudják-e küzdeni magukat - papíron igen, de Japán legutóbb a finneket is meglepte, márpedig amelyikük most nyer, az jut tovább, hogy Patty Millsék nem hibázhatnak.

A H csopor pedig már szintén eldőlt, Kanada és Lettország 2-0-val áll, most egymás ellen az első helyet és a hibátlanságot fogják eldönteni, de az eddigi teljesítmény alapján Kanada szinte bárki ellen favorit lenne most - Dairis Bertans nem is játszhat a letteknél, úgyhogy komoly bravúr lenne, ha az európaiak nyernének. Franciaország egy presztízsgyőzelmet szeretné még összehozni, hogy ne 0-3-mal kullogjon haza.

A mai program:

9.30 Németország - Finnország (E csoport)
10:00 Angola - Dominikai Köztársaság (A csoport)
10:45 Egyiptom - Mexikó (D csoport)
11:45 Libanon - Franciaország (H csoport)
13:10 Ausztrália - Japán (E csoport)
14:00 Fülöp-szigetek - Olaszország (A csoport)
14:30 Montenegró - Litvánia (D csoport)
15:30 Kanada - Lettország (H csoport)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus