Trevisói bajnoki bemutatkozás előtt Perl Zoltán

Az NBI és a Serie A után az olasz A2 ligában is parkettre léphet ma Perl Zoltán, ráadásul nem is akárhol, a legendás trevisói PalaVerdében.
 

A szombathelyiek ifjú büszkesége újabb jelentős megmérettetés előtt áll: újdonsült csapatával, a De Longhi Trevisóval a Serie A-ba menetelne. Persze ez a menetelés nemcsak nehéz lesz, hanem rendkívül hosszú és megerőltető is egyben. Az elkövetkezendő szűk 3 hónapban akár 27 tétmérkőzésen átverekedve, rendkívül erős és ambíciózus vetélytársakat legyőzve és megelőzve kell a 32 csapatos A2-es liga egyedüli feljutójaként végül célba érniük. Ezen maratoni menetelés első állomásaként ma kora este, immáron Perllel a soraiban, a Treviso Basket a bajnokság alsó-középházában tanyázó Proger Chietit fogadja.

A mai bajnokit megelőző sajtótájékoztatón természetesen fontos téma volt a magyar válogatott hátvéd bemutatkozása, Stefano Pillastrini, a trevisóiak mestere a következőket nyilatkozta: "Zoltán napról napra egyre jobban beilleszkedik a csapatba és annak játékrendszerébe. Rendkívül képzett, jó kezű, gyors és dinamikus játékos, elégedettek vagyunk az eddigi munkájával, és nagyon bízunk benne".

A hazaiaknál továbbra sem bevethető az az Andrea Saccagi, aki a kettes poszton Zoli talán legnagyobb riválisa lehet, és az olasz bedobó hiányában Zozóra is nagyobb teher hárulhat. Szintén a Trevisóval kapcsolatos érdekesség, hogy néhány kósza pletyka a Panathinaikosznál (is) lapátra tett talján klasszis, Alessandro Gentile tavaszi visszatérését (néhány éve Trevisóban mutatkozott be az első osztályban) is felvetette, mi több, ezen felbuzdulva a trevisóiak legnagyobb szurkolói csoportjai is lelkesen az ügy mellé állva különböző akciókkal, petíciókkal csábítanák haza egykori kedvencüket. A mérkőzésre telt házat, több mint 5 ezer nézőt várnak a számos nagy európai csúcsmérkőzést megélt trevisói Palaverdébe.

Perlék mai ellenfele a Proger Chieti, vagy ahogy előszeretettel hivják őket Itáliában, a "Furie", azaz a Fúriák (Haragosak, Bosszúállók) az olaszországi földrengések által legjobban sújtott Abruzzo tartományból érkezik, és egy tipikus olasz kiscsapat, soha nem játszottak a másodosztálynál magasabb szinten, de történelmük nagy részét inkább a harmadik-negyedik vonalban töltötték. Legjobbjuk az a Trae Golden, aki az elmúlt szezonban a ciprusi első osztály egyik legjobb pontszerzője volt. A Chieti másik amerikai légiósa pedig nem más, mint az a Quenton DeCosey, aki csak alig két hete érkezett meg a csapathoz, és aki az azt megelőző hónapokban éppen a Treviso Basket játékosa volt, A vendégcsapatból kiemelhető még a 2013-ban U20-as Eb címet szerző Matteo Fallucca és az egykor Magyarországon, a Pécs színeiben is néhány bajnoki mérkőzést lejátszó olasz-amerikai Chris Mortellaro, aki az itáliai második vonalban is ponterős center.

A vasárnap 18.00-tól kezdődő Delonghi Basket Treviso - Proger Chieti olasz A2-es bajnoki mérkőzést itt élőképpel is lehet követni, de az élő adás csak regisztráció és (Magyarországról is működő) fizetés (LNP Pass) után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

Fotó: Treviso Basket/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus