Újabb nagy győzelmet arattak Kellerék

Ismét egy közvetlen riválist, a Le Mans-t verte ezúttal hosszabbításban a Pau. Keller Ákos most csendesebben, de újra hasznosan játszott.

LNB Pro A, alapszakasz, 13. forduló

Pau-Lacq-Orthez (8-5) – Le Mans (7-6) 91-90 h.u.

Bár a francia bajnokság nagyon sűrű (közép)mezőnyében szinte mindenki közvetlen riválisa a másiknak, de ez az egyaránt 7-5-ös mérleggel álló Pau Orthezre és Le Mansra hatványozottan igaz volt. Az 5-9. helyek között helyet foglaló két gárdának tehát nagyon fontos volt ez a találkozó, amit a Pau tudott megnyerni végül egy roppant kiélezett végjátékban.

Ahogy arra számítani is lehetett, szorosan indult a találkozó, az elején még a Pau ment néhány ponttal, majd elsősorban a padról nagyszerűen beszálló, a félidőre már 16 pontig jutó Yeguete jóvoltából átvette az irányítást a Le Mans. A vendégek már kereken 10 ponttal is vezettek a nagyszünet előtt (29-39), de a második negyed jól zárva, a harmadikat pedig hasonlóan nyitva hamarosan egalizált a Pau. A második félidőnek egyébként még 33-39-es hátrányból vágott neki a hazai gárda, ám a McConnell, Chikoko, Harris trió kézbe vette a meccset, a harmadik negyedben rajtuk kívül éppen csak Keller tudott egy duplát szerezni a játékrész utolsó másodperceiben, egyébként csak ők hárman dobtak kosarat, és így repesztettek egy 28-18-as negyedet. A momentum átkerült tehát a Pau oldalára, de nagyon szoros maradt a meccs. 74-74-nél Harris dobott egy triplát és Keller keze sem remegett meg a büntetővonalon, ám az utolsó másodpercben a második félidőben remeklő, 8/7-es triplamutatóval záró Thompson kiharcolta a hosszabbítást a Le Mans-nak. Kezdhetett mindent elölről a Pau, és fél perccel a vége előtt, 86-90-nél már elúszni látszott a hajó, ám Harris a hatodik triplájával majd két jó büntetővel mégis behúzta a győzelmet csapatának.

Keller Ákos csereként beállva 18 percnyi játék alatt 5 pontot dobott (3/1 dupla, 2/0 tripla, 4/3 büntető), leszedett 6 lepattanót, adott 1 blokkot, eladott 3 labdát, beütött 2 és kiharcolt 4 faultot, így 5 VAL-lal zárt.

A Pau legjobb dobói: Harris 25/18, Chikoko 24, McConnell 19/15, Smith 13
A Le Mans legjobb dobói: Thompson 26/21, Yeguete 24, Hendrix 13, Cornelie 10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus