Újabb üldözőjét győzte le a Real

Az Olympiakosz után a Zenit is vereséggel távozott a WiZink Centerből, a továbbra is Hanga Ádám nélkül felálló madridiaknak ezúttal könnyebb dolguk volt, mint két nappal korábban.

 

Euroliga, alapszakasz, 25. forduló

Real Madrid (spanyol, 20-3) – Zenit Szentpétervár (orosz, 14-8) 85-64

A Real Madrid egy nagyon értékes győzelemmel gazdagodott szerdán, hiszen az Olympiakosz alaposan megnehezítette a dolgukat, végül mégis sikerült két vállra fektetniük őket Fernandezéknek. Két nappal később a Zenit személyében egy másik remek szezont futó csapat látogatott Madridba, akik ráadásul még a görögöknél is jobb mérleggel bírnak és a tabella negyedik helyén állnak jelenleg.

A szentpéterváriak stílusa azonban merőben más az Olympiakoszénál, és ez sokkal jobban fekszik a Realnak, ami ezen a találkozón is megmutatkozott. A Zenit egy negyedig bírta a tempót a hazaiakkal (23-23), a második játékrésztől kezdve pedig folyamatosan növelte előnyét és magabiztos győzelmet aratott az elfáradó ellenfelével szemben a Laso-csapat. Két nap múlva újabb meccs vár a Realra, akkor talán már Hanga Ádámmal a fedélzeten a Valenciával szemben. 

A Real Madrid legjobb dobói: Llull 13/9, Yabusele 13/3, Thompkins 12/6, Poirier 10
A Zenit legjobb dobói: Poythress 21, Loyd 14/6, Mickey 10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus