Valenciában is hibátlan maradt a Barcelona

Egyetlen ponttal, de végig vezetve nyerte meg a Valencia elleni idegenbeli rangadóját a továbbra is Hanga Ádám nélkül pályára lépő Barca.

ACB Liga, alapszakasz, 5. forduló

Valencia Basket (2-3) – FC Barcelona Lassa (5-0) 85-86

Hanga Ádám bemutatkozására még továbbra is várni kell az idei szezonban, a Barcelona honfitársunk nélkül lépett pályára a Valencia vendégeként is. Így sem okozott azonban gondot a Barca számára az újabb győzelem begyűjtése, a gránátvörös-kékek a Real Madriddal együtt továbbra is veretlenül vezetik a spanyol bajnokságot.

A Barca már az első félidőben gyorsan kétszámjegyű fórba került (7-18), ahonnan egy 13-0-s rohammal még fordított a Valencia. A katalánok azonban gyorsan visszaállították előnyüket, a Jaka Blazic, Chris Singleton, Kevin Pangos triónak nagyban köszönhetően 35-43-as állást mutatott az eredményjelző a nagyszünetben. Matt Thomas három negyeden keresztül szinte egymaga tartotta versenyben a hazaiakat (60-63), ám a negyedik negyedben már csak 5 pont jött a Valencia legeredményesebbjétől is, és más sem lépett elő vezérré náluk, így Singletonéknak nem kellett izgulniuk az utolsó percekben, a 82-86 után érkező hazai tripla már nem osztott vagy szorzott.

A Valencia legjobb dobói: Thomas 27/18, Vives 13/6, Abalde 11
A Barcelona legjobb dobói: Singleton 20/15, Blazic 17/6, Pangos 14/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus