Véget ért Vojvodáék győzelmi sorozata, nyert a Bologna

A Serie A-t veretlenül vezető Virtus Bologna már túl nagy falat volt Vojvodáék számára, és ezúttal sajnos honfitársunknak sem ment igazán.

Serie A alapszakasz, 7. forduló: 

Grissin Bon Reggio Emilia - Segafredo Virtus Bologna  59 - 79

Vojvoda Dávid az első negyed 6. percében csereként állt be, összesen 24 és fél percet játszott, ezalatt 2 pontot dobott (1/8 mezőnyből, közte 0/3 a tripla), leszedett 7 lepattanót, 2 labdát szerzett, kiharcolt 1 faultot, míg a negatív oldalon 1 eladott labda és 3 személyi hiba szerepelt (1 VAL). 

A forduló rangadója, az idei első emiliai derbi nem a szép és látványos játékról, illetve a magas színvonalú kosárlabdáról lesz emlékezetes. A derbit nemcsak Vojvoda Dávid, hanem a vendégek legnagyobb ásza, Milos Teodoszics is a kispadról kezdte. Nagyon sok hibával kosaraztak a csapatok, és ebben sajnos inkább a Reggio Emilia járt az élen. A pazarul játszó Franky Gaines vezérletével már ez első percektől a Virtus Bologna kezében volt a találkozó irányítása. Djordjevics alakulata még úgy is dominálni tudta az összecsapást, hogy legnagyobb ásza, Teodoszics ezúttal nagyon visszafogott játékkal szállt be a derbibe.

A veretlenül listavezető bolognai alakulat, nem játszott jól, de jóval erősebb kerete révén még azt is elbírta, hogy több kulcsjátékosa gyengébben kosarazott, a hazaiaknál pedig alig akadt olyan kosaras, akit akár csak kicsit is dicsérni lehetne mai produktuma után. Sajnos válogatott bedobónk játékában is maximum az igyekezetet dícsérhetjük, ezúttal sem támadásban, sem védekezésben nem ment igazán Vojának. A nyíltan a bajnoki címért és az Euroliga szereplésért hajtó, BL-győztes Virtus Bologna sajnos ma nem volt egy súlycsoportban Vojvodáékkal.

Reggio Emilia legjobb dobói:  D.Johnson-Odom 20/3, G.Mekel 12/3, D.Pardon 8

Virtus Bologna legjobb dobói:  F.Gaines 16/9, V.Hunter 16, G.Ricci 12/12

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 9. fordulójában, november 16-án, szombaton 20.30-as kezdéssel, a Dinamo Sassari otthonában lép majd pályára.

(A jövő heti 8. fordulóban, mivel idén páratlan létszámmal indult el a Serie A, szabadnapos lesz a Reggiana.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus