Vojvoda jól játszott, újra nyert a Reggiana

A Cantú ellen fontos bajnoki pontokat tartott otthon a Reggio Emilia, a győzelemhez Vojvoda Dávid hasznos játéka is elengedhetetlen volt

Serie A alapszakasz, 20. forduló:

Grissin Bon Reggio Emilia - San Bernardo Cantú  85 - 73 

Úgy tűnik a korábban szárnyra kelt hírek igaznak bizonyultak, és a Grissin Bon Reggio Emilia új légióssal erősíti meg a keretét. Az új szerzemény nem ismeretlen név a kosárlabda világában, az ex-NBA profi,  Will Cherry  a Cleveland Cavaliers korábbi játékosa, a görög Olympiakosz sztárcsapatától érkezik Reggio Emiliába. Azonban Cherry érkezése azt is jelenti, hogy egy légiósának talpára útilaput köt a talján klub, hiszen a Serie A szabályzata maximum 6 külföldi játékos nevezését engedélyezi. A pletykák szerint az izraeli válogatott Gal Mekel a legesélyesebb arra hogy átadja helyét az új szerzeménynek, ám ebben még végleges döntést még nem hozott a Reggiana.

Nos úgy tűnik, a mai Cantú elleni bajnoki után még nehezebb lesz ezt a döntést meghozni, mert a hazai piros fehérek légiós-hátvédei egytől egyik kiválóan játszottak. Közülük is kiemelkedett a két „veszélyeztetett” Gal Mekel, és Darius Johnson Odom. Legnagyobb örömünkre Vojvoda Dávid sem sokkal maradt el neves csapattársai mögött, és nem kis része volt abban hogy csapata nagyon magabiztosan gyűrte le az egykor szebb napokat látott legendás Cantút. Vojvodáék ezzel a győzelemmel előreléptek a Serie A 10. helyére, és újra "lőtávolba" került a legjobb nyolc,

Vojvoda Dávid az első negyed 9. percében szállt be a mérkőzésbe, összesen 18 percet játszott, ezalatt 10 pontot dobott ( mezőnyből 4/6, közte 2/4 a tripla), leszedett 4 lepattanót, volt 2 asszisztja, míg a negatív oldalon 3 személyi hiba, és 1 eladott labda szerepelt (10 VAL). 

Reggio Emilia legjobb dobói: D.Johnson-Odom 19/6, G.Mekel 15/6, S.Fontecchio 14/6

Cantú legjobb dobói: W.Clark 17/6. J.Burnell 12/6, J.Hayes 10/3

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 21. fordulójában, február 2-án, vasárnap, 20.45-ös kezdéssel  a Vanoli Cremona vendégeként lép pályára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus