Vojvoda megsérült, a Reggiana simán kikapott Sassariban

Balul sikerült a Reggio Emilia szardíniai kiruccanása, a bajokat tetézve Vojvoda Dávid sérülés miatt már a mérkőzés elején kidőlt.

Serie A alapszakasz, 9. forduló:

Banco di Sardegna Sassari - Grissin Bon Reggio Emilia  100 - 81  

Vojvoda Dávid az első negyed  7. percében csereként szállt be a mérkőzésbe, összesen 4 perc 7 másodpercet játszott, ezalatt egyetlen rontott hárompontost jegyezhettünk fel a neve mellé. A második negyed második percének elején a hazaiak amerikai erőcsatára, Dwayne Evans egy közeli dobásnál a rajta védekező Vojvodát lábon rúgta, a földre huppanó magyar bedobó azonnal a bal bokájához kapott, és rögtön cserét is kért. Válogatottunk ugyan saját lábán ment be az öltözőbe, de a mérkőzés hátralévő részét már társaitól külön ülve "pihente" végig.

Voja kiválása után az addig magát remekül tartó Reggio Emilia is összecsuklott és a kiváló támadópotenciállal bíró, pazar formában lévő szárdok rövid idő alatt magabiztos előnyre tettek szert. A 3. negyedben 72-51-nél 20 pont fölé hízott a BL-ben is nagyszerűen menetelő hazaik előnye, és akkor már a vendég piros-fehérek is elengedték a bajnokit, mindezt jól mutatta, hogy ekkor már két olyan perememberét (Cipolla és Infante) is pályára küldte Buscaglia mester, akik eddig egyetlen másodpercet sem játszottak az idei évadban. A záró játékrészben az addig nagy iramot diktáló hazaiak is visszavettek a tempóból, ennek köszönhetően a vendégek ugyan tisztességes vereségre kozmetikázták a végeredményt, de a győzelemre egy pillanatig sem volt sanszuk.

Természetesen amint Vojvoda Dávid sérülésének állapotáról információhoz jutunk, azt honlapunkon közölni fogjuk.

Sassari legjobb dobói: D.Evans 20/3, D.Pierre 19/9, M.Bilan 17

Reggio Emilia legjobb dobói: G.Poeta 20/6, R.Upshaw  15/3, D. Johnson-Odom 13

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb, a Serie A 10. fordulójában, jövő hét szombaton. 20.30-as kezdéssel az Openjobmetis Vareset  fogadja hazai pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus