2021-től közös belga-holland kosárliga jöhet létre

A végső döntést 2020 negyedik negyedévében hozzák meg az érintett klubok, de nagyon széleskörű a projekt támogatottsága.

A belga és a holland liga klubjai egyhangúan szavazták meg az utolsó előtti lépést a két szomszédos ország közös kosárbajnokságának létrehozásával kapcsolatban. Az elmúlt három hónapban a klubok folyamatosan tárgyaltak a közös ligáról, de más partnerek, a sajtó, a közvetítési jogokat birtoklók és maguk a szövetségek is egyeztettek – emellett mindkét országból kiválasztottak 1200-1200 szurkolót, és ők is kitöltöttek egy online kérdőívet, elsöprő többségük támogatta a projektet. 

Jó néhány munkacsoport dolgozott azon, hogy a különböző területeket (sportszakmai, hirdetési, pénzügyi) közelítsék, a licenszek részleteiben már nagyon közel vannak az álláspontok, tulajdonképpen ebben, illetve magának a végleges szervezeti modellnek a kialakításában kell még dűlőre jutniuk a feleknek. Ez várhatóan a negyedik negyedévre valósul meg, ha minden a tervek szerint halad, akkor 2021 szeptemberében elrajtolhat az új európai bajnokság.

A belga liga vezetője elmondta, hogy ők már úgy készítik el a 2020-21-es bajnoki kiírást, hogy 2021 őszén részükről ennek ne legyen akadálya – az is tervben van, hogy a már lefújt 2019-20-as évad miatt a 2020-21-est kicsit korábbi kezdéssel és összességében több mérkőzéssel rendezik meg, így kárpótolva a drukkereket. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus