3x3 Eb: Férfi csapatunk továbbjutott csoportjából, a hölgyek nem

Mindkét válogatottunk 1-1-gyel zárta a csoportkört, de Ivosevéknek ez negyeddöntőt ért, Medgyessy Dóráék viszont búcsúztak a további küzdelmektől.

Tegnap a romániai Bukarestben elkezdődött a 3x3 Europe Cup, vagyis az Európa-bajnokság.
 

A hölgyeknél a mieink két borzasztóan szoros mérkőzést játszottak.

Először Belgiummal csaptak össze Medgyessy Dóráék, akik a pocsék, 0-8-as kezdés után kiegyenlítettek a mérkőzés utolsó két perce előtt. A belgák visszavettek egy minimális fórt, a mieink megint egalizáltak, majd végül mégis Belgium győzött, miután 3 másodperccel a vége előtt egy támadópattanó megszerzése után ziccert dobott - 17-16 lett a végeredmény.

Olaszország 22-15-re verte a belgákat, így az biztos volt, hogy a világbajnokot le kell győznie a mieinknek, és legalább 16 pontot kell dobnia Károlyi Andrea együttesének ahhoz, hogy továbbjusson.

A magyar válogatott végig vezetett a találkozón, az utolsó percre 13-9-es vezetéssel fordultunk, de mivel az olaszok két büntetőt és egy ziccert is értékesítettek, mi pedig már nem dobtunk kosarat, így 13-12-es győzelmünk ellenére kiestünk - 14.5 pontot dobtunk átlagban, a szintén 1-1-gyel végző olaszok 17-et, a belgák pedig 16-ot, így a csoport harmadik helyén zártunk.
 

A férfiaknál a címvédő Lettország volt az első ellenfél, és a baltiak igazolták, hogy idén is a legnagyobb esélyesek közé tartoznak: már az első percben elhúztak 5-1-re, és innen nem volt visszaút. Csirke Ferenc alakulata küzdött, ahogy tudott, de a lettek kevesebb, mint hat perc alatt lezárták a találkozót, 22-11-re nyertek.

A második összecsapásunkat a házigazda Romániával vívtuk. Ezen a mérkőzésen lényegében végig vezettünk. Az első hat perc szorosabb volt, ekkor 9-8-ra vezettünk, majd ezt követően léptünk el ellenfelünktől 15-9-re. Végül 19-14-re győztünk, ami azt jelentette, hogy jó esélyünk van a továbblépésre.

Ez végül be is következett: Lettország a románokat is elintézte 21-10-re, így a mieink a hibátlan lettek mögött a csoport második helyét szerezték meg, és holnap 13:40-től az egyik favorittal, Szerbiával játszanak. Érdekes meccs lesz, hiszen "klubszinten" Ivosev Tamás pont a Bulut-Majsztorovics-Savic-Zdero négyessel játszik egy csapatban, a Novi Sad Al Wahdában, most ellenük bizonyíthat.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus