A FIBA frissítette az újraindulással kapcsolatos szabályozásait

A nemzetközi szövetség a WHO sportrendezvényekre vonatkozó ajánlásai alapján frissítette a járványügyi helyzetre vonatkozó útmutatásokat.

A FIBA korábban létrehozta a COVID-19 Medical Advisory Groupot (MAG), amely folyamatosan monitorozza a fejleményeket, rendszerezi a tapasztalatokat a járványügyi helyzettel kapcsolatban, és ennek megfelelően frissíti a szövetség útmutatását - ezúttal a 2.0-s verziót adták ki. Ebben kiemelik azokat a megoldásokat, amelyek segítenek csökkenteni a terjedést, illetve szakmai szempontból a lebonyolítással, a döntéshozatalt segítő tényezők meghatározásával, illetve az egyének felé történő kommunikációval is foglalkoznak. 

Andreas Zagklis, a FIBA főtitkára elmondta, hogy a fő cél a járvány terjedésének lassítása, és ebben nagy segítségükre van az, hogy a FIBA égisze alá tartozó helyi szövetségek jó néhány bajnokságot sikeresen újraindítottak anélkül, hogy a játékosok és más közreműködők között terjedt volna a vírus. 

A szabályzat egyelőre angol, francia és spanyol nyelven elérhető, az angol nyelvű ide kattintva olvasható - szó esik az előzetes felkészülésről, egy potenciális visszatérési terv egyes lépéseiről a csarnokok, az egészségügyi helyzet, az utazás, a tesztelés, az oktatás, illetve a nézők szempontjából is. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus