A görög válogatott győzelemmel hangolt a magyarok elleni meccsre

Görögország és Irán a hivatalos programon túl is játszott egy zárt kapus meccset Herakleionban, amiből már lehet következtetni, mi vár a magyar válogatottra ma.

A világbajnokságra nagy reményekkel készülő görög nemzeti csapat gyakorlatilag egy negyed alatt tudatosította az irániakban, hogy ki a jobb, az itt kiharcolt 14 pontos előny után kényelmesen rotálhattak és gyakorolhatták a különböző taktikai variációkat. 

A csapatban pályára lépett a veterán klasszis Printezis (14 pont) és Bourousis (13 pont), az NBA-t is megjárt Nick Calathes és Georgios Papagiannis, de az ismert nevek közül Mantzaris, Sloukas és Papanikolau is játszott, ugyanakkor senki nem töltött a pályán 20 percet, mindenki kapott bőven lehetőséget. Összességében egy erősebb edzésterhelést kaptak a játékosok, a fáradtsággal valószínűleg nem lesz gondjuk a ma esti, magyar válogatott elleni mérkőzésen. 

Érdekesség, hogy pályára lépett egy Antetokounmpo a meccsen, azonban csak a "harmadik számú", Kostas, aki a Los Angeles Lakers keretéhez tartozik - a szupersztár Giannis, illetve a szintén NBA-s és Euroliga-tapasztalattal felvértezett, a nyáron testvére mellé, Milwaukee-ba igazoló Thanasis sem játszott. 

fotó: basket.gr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus