A kapitány tisztázta a Barcelona fizetések körüli kérdéseit

Hanga Ádám csapatánál csökkenteni szeretnék a fizetéseket, de ennek nem mindenki örül. 

Több sportklubnál is arra kérik a játékosokat, hogy ebben a helyzetben mondjanak le a fizetésük egy részéről, de eddig a Barcelona kérte a legtöbbet: a futballistáknál például 70%-os megvonást szeretne elérni, ami természetesen nem túl népszerű gondolat. A játékosok az ellenkezőjét gondolják az arányszámnak, ők 70%-ot tartanának meg és 30-at elengednének.

A kosárlabda-csapatnál is hasonló a helyzet, jöttek olyan hírek, hogy egyes játékosok nem mennének bele abba, amit a klub kínál - most Ante Tomic csapatkapitány próbálta tisztázni a helyzetet.

"Tisztáznék néhány dolgot, mert úgy látom, hogy rossz információk keringenek a médiában. Ahogy a Barca többi csapatkapitánya, úgy Pierre Oriola és én is beszéltünk a klub képviselőivel néhány nappal ezelőtt. Mi mindketten elfogadtuk a klub fizetéscsökkentési ajánlatát az első találkozón, majd megosztottuk ezt a csapattársainkkal és elmondtuk nekik, hogy az egyéni döntését mindenki mag akommunikálja a vezetőség felé" - írta Tomic a Twitteren.

"Amennyire én tudom, több másik játékos is elfogadta az ajánlatot és az nem helyes, hogy Pau Ribas nemet mondott a klubnak. Ez a nehéz helyzet a koronavírussal nagyobb csapattá tesz minket, mint csak a Barca kosárlabda-csapata és valakinek, aki elég szerencsés ahhoz, hogy sok pénzt keressen, nem hősies tett lemondani egy részéről ahhoz képest, amin a kevesebbet keresők mennek keresztül" - tette hozzá.

Az ügyhöz egyébként hozzátartozik, hogy a klub a játékosok beleegyezése nélkül is csökkentheti a fizetésüket, erre van lehetősége: az ERTE, vagyis az “ideiglenes foglalkoztatási szabályozás" éppen erre való. Az ERTE egy lehetőség minden spanyol cég számára a vészhelyzetek idején, hogy ideiglenesen, hivatalos keretek között egyoldalúan, teljesen vagy részben korlátozza az alkalmazottai felé a fizetéseket. Fel is függesztheti a munkavállalóját, csökkentheti is a munkanapjai számát, ugyanazzal a céllal: hogy csökkentse a rá háruló anyagi terheket. Ilyen esetben a munkavállaló továbbra is a cég alkalmazottja marad, de nem keres pénzt, vagy nem keres annyit, mint szokott. A Barcelona ez utóbbi verziót kívánja követni, csökkenteni hivatalosan a munkanapok számát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus