A Körmendnek jó a maximum 7 pontos vereség is

A Telekom Baskets Bonn ezúttal nem szórakozta el előnyét, 10 ponttal verte a belga Belfius Mons-Hainaut együttesét, így az Egis Körmendnek elég a maximum 7 pontos vereség is a Donar Groningen ellen ahhoz, hogy továbbjusson a következő körbe.

Ma este több mérkőzést is lejátszottak a FIBA Europe Cup első csoportkörének utolsó fordulójából.

Mint arról volt már szó az este folyamán, az Elan Chalon 106-77-re verte az Alba Fehérvárt, így eldőlt, hogy az A-csoport harmadik helyezettje (amely így a Benfica lett) 2-2-t visz magával az összevetésbe, így ők biztosan megelőzik a B-csoport harmadikját. A C-csoportban viszont a Telekom Baskets Bonn ezúttal is kiépett egy nagyobb előnyt az első három negyedben, akárcsak a Södertalje Kings ellen, ám most nem adták le teljesen ezt a németek, 82-72-re megverték a Belfius Mons-Hainaut gárdáját.

Ez azért fontos, mert az Egis Körmend esetében ez azt is jelenti, hogy holnap este, a Donar Groningen elleni találkozón a győzelem mellett a maximum 7 pontos vereség is továbbjutást ér (előbbi esetben második, utóbbiban harmadik helyen), akkor ugyanis jobb lesz a továbbvitt kosárkülönbsége a magyaroknak, mint a Mons-Hainaut-nak.

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus