A magyar egyetemi bajnokság, az Euroliga és a spanyol liga is szünetel

A MEFS április 30-ig függesztette fel a MEFOB küzdelmeit - a Real Madridnál már van fertőzött kosaras.

Mint arról tegnap beszámoltunk már, mától visszavonásig gyakorlatilag csak zártkapus mérkőzéseket lehet tartani, arról reggel írtunk, hogy az NBA felfüggesztette az idei idényt Rudy Gobert koronavírusos megbetegedése miatt, később pedig a FIBA is beszüntette az összes sorozatát.

Az Euroliga délelőtt még csak gondolkodott azon, mi tévő legyen, de miután a Real Madridnál Trey Thompkins is pozitív tesztet produkált, nem volt más hátra: Európa első számú sorozata is leáll határozatlan időre. Thompkins egyébként érintkezett focistákkal is, a Realnál rengetegen karanténban vannak - természetesen a spanyol bajnokság is szünetel, Hanga Ádámék sem lépnek pályára most egy ideig.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség az alábbi közleményt adta ki:

"A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségének 4/2020 (III.12.) számú határozatában foglalt döntése alapján a MEFS vezetése a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) 2020. évi versenyrendszerével kapcsolatban az alábbi döntést hozta:

Összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett, veszélyhelyzet kapcsán hozott intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a 2020. évi MEFOB-ok a mai naptól 2020. április 30-ig felfüggesztésre kerülnek, beleértve a csapatsportágak hátralévő csoportmérkőzéseinek lejátszását is. Az egészségügyi helyzet alakulásának, és a lehetőségeknek függvényében a MEFS javasolja az elmaradt eseményeknek a 2020. évben, későbbi időpontban való megrendezését a rendezők, az érintett sportszövetségek és a MEFS közös megegyezése alapján.

A fenti döntés értelmében a mai naptól 2020. április 30-ig tervezett MEFOB-ok versenykiírásai hatályukat vesztik, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek.

Budapest, 2020. március 12.

További információk a koronavírusról a www.koronavirus.gov.hu oldalon"
 

Itthon is megvan tehát az első leálló kosárlabda bajnokság, a MEFOB minimum április végéig szünetel.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - Egyetemi Sport facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus