Az Euroliga és az ACB egy helyszínen fejez(het)né be az idei szezont?

Az ACB áprliis 24-ig meghosszabbította a felfüggesztést, eközben az Euroliga egy helyszínen tervezi befejezni a szezont mind a 18 csapattal - de az nem a belgrádi Pionírban lesz....

Az ACB a Spanyolországban tomboló járvány miatt tegnap este április 24-ig meghosszabbította a bajnokság felfüggesztését, és közleményükben annyit írtak, hogy folyamatosan elemzik majd a helyzetet a következő hetekben. 

Eközben az Euroliga azt tervezi, hogy amint a járvány csendesedik valamennyire, összeszedik a 18 csapatot egy városba, ahol van két sportcsarnok, és ott játsszák le a meccseket. Edward Scott működtetésért felelős igazgató szerint azonban nem a CBA példáját akarják követni, hanem valószínűleg egy "ésszerűsített", rövidített megoldásban gondolkodnak. Az Euroligánál úgy számolnak, hogy 3 nap kell ahhoz, hogy a csapatok eljussanak erre a helyre, ott lesz egy kötelező 14 napos karantén (ahol megszorításokkal már például erőnléti edzéseket tudnak végezni), majd lesz egy kéthetes előszezon az NBA-hez hasonlóan, hogy a játékosok visszarázódjanak a játékba - Scott szerint hasonló volt a menetrend 2011 végén, amikor az NBA-ben a lockout miatt a korábbinál kevesebb idő jutott a felkészülésre. 

Két Euroligás aréna jelenleg mindössze három városban található, Isztambulban, Athénban (Pireusszal együtt), illetve Moszkvában. Eközben a madridi WiZink csarnok hivatalosan jelezte, hogy ők egy Euroliga nyolcas döntőt, ACB-nyolcasdöntőt, sőt akár egy Bajnokok Ligája nyolcas döntőt is lebonyolítanának. 

Belgrádban egyébként elméletben a 18 ezres Stark (korábban Kombank) Aréna és a régi, 8 ezres Pionír-csarnok is szóba jöhetne, azonban a legendás Pionír küzdőtere az elmúlt napokban több száz ágyas szükségkórházzá változott...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus