Az Euroliga és EuroCup nyolcas döntőinek helyszíneiről tárgyalnak

Több verzió is kering a helyszínekről, és muszáj is szervezni a folytatást: több klub konkrét számokat is közölt a veszteségeiről, akad, ahol befagyasztották a béreket.

A Gazzetta Dello Sport olasz szaklap úgy tudja, hogy nyolcas döntőt tervez az Euroliga, és három helyszín jöhet szóba: Athén, Moszkva (ezek a potenciális helyszínek már eddig is ismertek voltak), illetve a két litván város, Kaunas és Vilnius csarnokai - az olaszok szerint a litván helyszín a favorit. 

Ergin Ataman, a listavezető Anadolu Efes vezetőedzője szerint is egy helyszínen kellene megrendezni az Euroliga hátralévő meccseit, és véleménye szerint a hátralévő hat alapszakasz-fordulót is le kellene játszani, majd utána megrendezni a nyolcasdöntőt. Ataman szerint az eredeti helyszín, Köln lenne az ideális rendező, mert fel vannak készülve - ugyanakkor Németországban minden nyilvános rendezvényt betiltottak augusztus 31-ig, vagyis kérdéses, hogy erre lesz-e egyáltalán jogi lehetőség. 

Eközben a Partizan hivatalosan jelezte a EuroCupot is szervező Euroliga felé, hogy ha a EuroCupban is nyolcasdöntővel zárulna a szezon, akkor szívesen megrendeznék Belgrádban. Belgrádban van a modern Stark Arena és a régi Pionír-csarnok is, utóbbi akár edzőcsarnokként is használható lenne.

A Budusznoszt szintén jelezte, hogy szívesen megrendezné az ABA Liga utolsó fázisát - szerintük Montenegró a járvány által talán legkevésbé sújtott európai terület, és fontos lenne, hogy lejátsszák az idei végjátékot, hiszen a győztes Euroliga-indulási jogot szerez. 

Várhatóan májusra normalizálódhat annyira a helyzet Európában, hogy dönteni lehessen a helyszínekről és időpontokról, utána pedig minél hamarabb le is kellene játszani a tornákat, mivel több klub felől is rossz hírek érkeznek. 

A CSZKA Moszkva elnöke, Andrej Vatutyin bejelentette, hogy várhatóan 5.5 millió eurós veszteséggel zárják a szezont - a többi csapathoz hasonlóan nem tudnak jegyeket eladni, nincsenek közvetítési jogdíjak, és a merchandising is minimálisra zuhant vissza. Moszkvában is belementek a játékosok a fizetéscsökkentésbe, amivel kisebb lesz a veszteség, de így is óriási hiányuk keletkezik: A Norilszk Nikkel a tulajdonos, a fémüzemet is érinti a válság, de tudnak segíteni, ugyanakkor az orosz légitársaság, az Aeroflot súlyos károkat szenved, nem tudják szponzorálni a csapatot. 

A Bayern München vezetője, Marko Pesic szerint csak a jegybevételekben milliós veszteségük lesz, amit enyhít az, hogy a játékosok belementek egy 30%-os fizetéscsökkentésbe. A Maccabi Tel-Aviv pedig egyenesen felfüggesztette a kifizetéseket, ameddig az Euroliga és a játékosszakszervezet meg nem állapodik arról, hogy rendszerszinten mit adnak fel a játékosok a károk enyhítése érdekében. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus