Dowdell EuroCup-rekordot állított be a Szolnok ellen

Dowdell 51-es VAL-értéket ért el, amivel beállította a EuroCup-csúcsot - Pór Péter a kihagyott ziccereket és büntetőket is kiemelte.

Tegnap este játszották a EuroCup első csoportkörének harmadik fordulójában a Szolnoki Olaj KK - Zenit Szentpétervár összecsapást, amelyen a vendégek 84-75-re nyertek. A találkozó főhőse Zabian Dowdell volt, az oroszok amerikai irányítója ugyanis 24 pontot (5/6 dupla, 2/2 tripla, 8/8 büntető), 14 gólpasszt, 5 szerzett labdát és 4 pattanót jegyzett, összesen pedig 51-es VAL értékkel végzett, ami EuroCup-csúcs - az eddigi rekord is ugyanennyi volt, Vladimir Golubovics a TED Ankara Kolejliler játékosaként állította fel.

A találkozót követően Pór Péter és Vaszilij Karaszev, a két mester nyilatkoztak, amelyet a szolnokiolaj.hu-n meg is találtok:

Pór Péter: Jól kezdtünk, de az időkérésük után összeállt a Zenit védekezése, s miután szinte faulthatárig mentek keménységben, nem jutottunk könnyű dobóhelyzetekhez. A félidőben szorosabb is lehetett volna az állás, mert több ziccert és büntetőt is kihagytunk, de aztán a második félidőben az oroszok megmutatták, hogy nagy tempó diktálása mellett is milyen pontos kosárlabdát tudnak játszani, szinte alig hibáztak. A mi védekezésünk a harmadik negyedben kezdett szétcsúszni, támadásban sem segítettük egymást eléggé, s bár küzdöttünk, nem tudtunk hozzájuk közelebb kerülni.

Vasily Karasev: Amellett, hogy Janis Timma hiányzott, Ryan Toolson is megsérült az első negyedben, így két ponterős játékosunk nélkül kellett megmutatnunk, hogy nem csak egyéniségekből áll a keretünk, hanem igazi csapatjátékot is tudunk produkálni. Talán azért is indultunk be olyan nehezen, mert tíz napja nem játszottunk mérkőzést, így idő kellett ahhoz, hogy játékba lendüljünk, de a meccs elején a Szolnok is kiválóan, motiváltan kosárlabdázott. Örülök, hogy fiatal orosz játékosaink is megmutatták, mit tudnak.
 

Keller Ákos is elmondta véleményét a mérkőzés után. A magasember úgy fogalmazott, nagyot küzdött az Olaj, sokat futottak, megpróbálták a legjobbjukat nyújtani, de ez is kevés volt. Nem működtek még a figurák támadásban, egyénileg pedig Boriszovot és Vojvodát leszámítva nem tudtak elég pontot szerezni. Kiemelte ő is Dowdellt, akinek fantasztikus meccse volt, nagyszerű teljesítményt nyújtott, nagyon sokszor hozta helyzetbe a társait.

Forrás - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus