Eb: Mirotic hiányozni fog a spanyol válogatottból?

A Chicago Bulls állítólag azt akarja, hogy korlátozott szabadügynökük, Nikola Mirotic ne játsszon az Európa-bajnokságon - a spanyoloknál hat játékos csatlakozott a 11 nagyhoz a felkészülés második szakaszára, a horvátoknál viszont Miro Bilan lemondta az Eb-szereplést.

A magyar férfi válogatott Eb-csoportellenfeleinél zajlik az élet. A horvátoknál Miro Bilan lemondta a szereplést a kontinensviadalra, ezt a szövetségi kapitány, Aco Petrovic jelentette be egy sajtótájékoztatón. Bilan azzal indokolta döntését, hogy nincs még csapata, ezért nem szeretné kockáztatni, hogy esetleg lesérül, és mentálisan egyébként sincs arra készen, hogy 100%-osan segítse hazáját az Eb-n. Petrovic kifejtette azt is, mennyire csalódott amiatt, hogy Bilan így döntött.

A spanyoloknál a 11 nagy név megvan: Pau és Marc Gasol, Juan Carlos Navarro, Sergio Llull, Sergio Rodriguez, Ricky Rubio, Alex Abrines, Fernando San Emeterio, Nikola Mirotic, Juancho Hernangomez, Willy Hernangomez. Hozzájuk csatlakozik a felkészülés pénteken, Madridban kezdődő második szakaszára Guillem Vives, Xavi Rabaseda, Ilmane Diop, Joan Sastre, Pierre Oriola és Sebas Saiz - az utóbbi hatos egyébként abból a 16 játékosból került ki, akik július 16 óta elvégezték a felkészülés első részét Malagában.

A spanyoloknál azonban más hír is van, a Marca értesülései szerint ugyanis a Chicago Bulls nem szeretné, hogy Nikola Mirotic ott legyen az Európa-bajnokságon, és nyomást helyeznek a montenegrói származású erőcsatárra. Miroticnak nincs szerződése még a következő idényre, de a Bulls korlátozott szabadügynöke. Az ő helye gyakorlatilag biztosnak tűnt a spanyol keretben, ezért sem hívták be a másik honosítottat, Serge Ibakát, de ha nem vállalja a játékot, akkor Pierre Oriola vagy Ilmane Diop veheti át a helyét a hírek szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus