Eb-percek: 9 nap múlva feldobás

A spanyolok mellett a litvánok is 12 fős utazókeretet hirdettek az Európa-bajnokságra. Teodosic szerint azokkal kell foglalkozni, akik ott lesznek a kontinensviadalon, nem azokkal, akik nem. Nedovic elutazik a szerbekkel az Acropolis Tornára. Antetokounmpo visszatért Görögországba a válogatotthoz, mielőtt Milwaukee-ba utazna rehabra.

Arról beszámoltunk már a délután folyamán külön is, hogy a spanyol válogatott vezetőedzője, Sergio Scariolo kihirdette azt a 12 főt, akikkel a hispánok nekivágnak az Eb-nek - a részleteket ezen a linken megtaláljátok!

Még egy válogatottnál megtörtént ugyanez: a litvánok is nyilvánosságra hozták azt a 12 embert, akivel kiutaznak az Európa-bajnokságra:

Mantas Kalnietis (EA7 Emporio Armani Milano)
Donatas Motiejunas (Shandong Golden Stars)
Mindaugas Kuzminskas (New York Knicks)
Jonas Valanciunas (Toronto Raptors)
Jonas Maciulis (Real Madrid)
Lukas Lekavicius (Panathinaikosz)
Martynas Gecevicius (Tecnyconta Zaragoza)
Arturas Milaknis (Zalgiris Kaunas)
Arturas Gudaitis (Lietuvos Rytas)
Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas)
Marius Grigonis (ALBA Berlin)
Eimantas Bendzius (Rio Natura Monbus Obradoiro)

A szerbeknél vasárnap este érkezett a hír, hogy Milos Teodosic nem lehet majd ott az Eb-n. A Los Angeles Clippers irányítója hivatalos facebook-oldalán azt írta, hogy nagyon nehéz döntést kellett hoznia azzal, hogy ilyen hosszú idő után most nem képviseli hazáját - nagyon szeretett volna most is játszani, de a Clippers orvosával és Aleksandar Djordjevic vezetőedzővel való megbeszélése után elfogadta a tényt, hogy nem tudja segíteni az együttest. Súlyosabb a vádlisérülése, mint azt először gondolta - ő úgy érezte, hogy az orvosok diagnózisa ellenére tud majd játszani.

Azt is leírta Teodosic, hogy most azokat kell támogatni, akik el tudnak utazni Isztambulba, és róluk kell beszélni, nem azokról, akik sérülés miatt nem tudnak ott lenni. Nagyszerű a hangulat a csapatnál, a minőséggel sosem volt gond, és nincs ok arra, hogy ne támogassák a mostani válogatottat, mert ezt meg is fogják hálálni.

Szintén a szerbekhez tartozik, hogy Nemanja Nedovic elutazott Malagába, ahol átesett néhány orvosi vizsgálaton, és a Sportklub szerb honlap értesülései szerint egyelőre úgy néz ki, hogy az eheti Acropolis Nemzetközi Tornán részt vesz majd, legalábbis elutazik a csapattal - elképzelhető, hogy ott lehet az Eb-n a hátvéd.


A görögöknél Giannis Antetokounmpo kihagyja a kontinensviadalt, de a kínai NBA-elfoglaltságát követően hazautazott Görögországba, az OAKA Arenába, ahol a csapattársaival és a szakmai stábbal is beszélt. Ott lesz holnap az Acropolis Torna nyitónapján is, amikor a görögök a grúzokkal játszanak majd - ezt követően utazik Milwaukee-ba, ahol elkezdi rehabját.

Antetokounmpo elmondása szerint nem nagyon akar arról beszélni, ami az elmúlt napokban körülötte zajlott (a görög szövetség meggyanusította az NBA-t és a Milwaukee Bucksot is, hogy előre eltervezték, hogy Antetokounmpo ne legyen ott az Eb-n), de óriási csalódás volt számára, hogy nem lehet ott a többiekkel. Elmondása szerint azért sem akarja húzni ezt a dolgot, mert most azokra kellene koncentrálni, akik ott lesznek az Európa-bajnokságon, nem az ő hiányára, de azért nem akarta, hogy a szövetségen vagy bárki máson keresztül jelentsék be a visszalépését, mert nála jobban senki nem tudja megfogalmazni az érzéseit, ezért írta meg ő a közleményét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus