Egykori NB I-esek egymás ellen

Már a férfi világbajnokság nyitó napján vezetett mérkőzést a magyar játékvezető, Praksch Péter, aki magyar idő szerint kora délután, 14:30-tól egy spanyol és egy kolumbiai kollégája társaságában, a D csoportban az egyiptomi-litván meccsen fújta a sípot. A találkozó végül sima (67-93) litván sikerrel ért véget.

Két, korábban hazánkban is megfordult játékos is pályára lépett egymás ellen a Mexikó - Montenegró összecsapáson Manilában. A végül kerek 20 ponttal, 91-71-re az európai együttes által megnyert találkozón a montenegrói gárda honosított játékosaként 16 pontjával és 7 gólpasszával egyik vezéregyénisége volt a győztes csapatnak az a Kendrick Perry, aki a 2015/16-os szezonban Körmenden, míg a 2017/18-as idényben Szolnokon játszott. A mexikói csapatban pedig rövid ideig szerepet kapott a térdsérülése után érezhetően még nem igazán játékba lendülő center, Daniel Amigo, aki a 2018/19-es évadban a DEAC gárdáját erősítette.
 
A tegnapi napon Georgia színeiben ott volt a pályán az Atomerőmű SE egyik új játékosa, Duda Sanadze is, aki 12 ponttal (3/6 tripla), 2 lepattanóval és 1 szerzett labdával járult hozzá csapata 85-60-as, Zöld-foki Köztársaság felett aratott győzelméhez.

Fotó: fiba.basketball

Forrás: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus