Eladó a Pana, amely lehet, hogy a BL-ben folytatja

25 millió euróért vihető a görög sztárklub - a jelenlegi tulaj a bevételek átláthatatlansága miatt kritizálja az Euroligát és vezetőjét.

Dimitrisz Jannakopulosz ma délután sajtótájékoztatót tartott, melynek keretein belül bejelentette, hogy eladó a görög sztárklub, a Panathinaikosz. Jannakopulosz tavaly 25 millió eurót mondott kikiáltási árnak, amire most azt mondta, rosszul becsülték fel a brandet - 75 millió eurót is megér a Pana, de nem változtat álláspontján, továbbra is 25 millió euróért árulja a csapatot. Azt is elárulta a tulaj, hogy családja nagyjából 373 millió eurót költött a klubra 1987 és 2012 között.

Jannakopulosznak rengeteg problémája akadt az elmúlt időszakban az Euroligával, és most is kritizálta annak vezetőjét, Jordi Bertomeu-t - szerinte a nullára süllyedt a bajnokság azzal, hogy minden hatalom Bertomeu kezében összpontosul. Jannakopulosz szerint ezt nemcsak a Pana tudja, de senki nem fog felszólalni emiatt ilyen-olyan okokból. Olyan az Euroliga, mint egy fekete doboz: senki nem tudja, mi történik a pénzükkel - a bevételeket 15 nappal a szezon kezdete előtt tudják meg anélkül, hogy tudnák, honnan és miért érkezik a pénz. Jannakopulosz szerint a Panathinaikosz, az Olympiakosz és a Maccabi tartja el az Euroligát, miután ezen klubok TV-s jogdíjaiból származó bevételek fele az Euroligába megy.

A tulaj ezt követően bejelentette, hogy több kosárlabdával kapcsolatos kérdésre nem válaszol, miután az már nem az ő asztala - a döntéseket az elnök, Manosz Papadopulosz és a GM, Takisz Triantopulosz hozza a továbbiakban. Azt is hozzátette, hogy nem jelenti ki, hogy elhagyják az Euroligát - ezt hosszasan át kell beszélniük, meg kell nézniük, hogy mik az érvek pro és kontra, de abban reménykedik, hogy úgy döntenek végül, hogy a Bajnokok Ligájában folytatják. Jannakopulosz elmondta, hogy bár Bertomeu szerint a Pana az Euroligában folytatja, ez csak azt mutatja, hogy fél - reményei szerint a vezetés meghazudtolja Bertomeu-t, az Euroliga pedig megszűnik.

Arról is beszélt a Pana tulajdonosa, hogy a Bajnokok Ligája rengeteget fejlődött az elmúlt években. A FIBA több közös bizniszt is lebonyolított az NBA-vel, az európai részleg Ázsiával és Óceániával is közösen dolgozik - látva azt, hogy a nemzetközi szövetség mennyi pénzt öl jelenleg a sportágba, és milyen tervei vannak, hisz abban, hogy a FIBA által szervezett sorozatok lesznek az egyetlenek Európában a közeljövőben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus