Euroliga: Még el sem kezdődött a forduló, két csapat már ki is kapott

A Zenit 6 emberrel nem utazott el Spanyolországba, az ASVEL-nél 11 pozitív eset van, mindkét együttes 0-20-szal bukta el az aktuális meccsét - a Barcelonánál Nikola Mirotic is megfertőződött a vírussal.

Az Euroligát sem kíméli a koronavírus, ez már hamar látszódott - olyan kulcsjátékosok estek ki emiatt, mint például a Himkinél Greg Monroe vagy a CSZKA Moszkvánál Nikola Milutinov.

A Zenit Szentpétervár már a Barcelona ellen is tartalékosan állt ki, ám a katalánokat még le tudta győzni. A világjárványt nem sikerült: újabb pozitív esetek kerültek elő Xavi Pascual együttesénél, amelynek összesen 6 bevethető játékosa maradt. Az oroszok kérvényezték a halasztást, de az Euroliga szabályzata világos: nincs idő bepótolni a mérkőzéseket, így aki nem tud kiállni, az 0-20-szal elbukja a meccsét. Ez történt a Zenittel is, így a TD Systems Baskonia 20-0-val győzött, napokkal a forduló kezdete előtt.

A harmadik kör megkezdődött, ám nemcsak a Zenitet sújtja ilyen mértékben a COVID-19: az LDLC ASVEL Villeurbanne-nál előbb hét fertőzöttről szereztek tudomást, majd nemrég még négyen csatlakoztak a listához, így a franciák sem tudták vállalni a Panathinaikosz elleni szereplést. A hírek szerint a görögök is kezdeményezték, hogy későbbi időpontban játszhassanak a gallokkal, ám az Euroliga ezúttal sem ment bele a kérvénybe, a Pana 20-0-val megnyerte az "összecsapást".

Arról volt már szó a héten, hogy az FC Barcelona Lassánál egy játékos is koronavírusos lett Sarunas Jasikevicius vezetőedző és egyik segédje után. Azt nem tudni, hogy Nikola Miroticról szóltak-e a hírek, az viszont biztos, hogy a spanyol válogatott magasember is elkapta a COVID-19-et, pozitív tesztet produkált - ő ma biztos nem lesz ott a pályán a nem sokára, este 21:00-tól kezdődő, Valencia elleni találkozón.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus