Frade: "Minden nap egyre jobbak leszünk"

Tegnap este megnyerte első EuropCup-meccsét a magyar bajnok Alba Fehérvár együttese - a kiírás első csoportkörének ötödik fordulójában a török TED Ankarát verték a fehérváriak 92-84 arányban, 18 pontos hátrányból fordítva. A találkozót követően a két edző, Carlos Frade és Ercüment Sunter, valamint egy-egy játékosuk, Tóth Norbert és Valters Kristaps nyilatkozott az összecsapásról a eurocupbasketball.com-nak, az ő gondolataikat olvashatjátok!

Carlos Frade, az Alba Fehérvár vezetőedzője: - Először is szeretnék gratulálni játékosaimnak, akik nagyon nagyot küzdöttek ma este, de nagyot küzdöttek a múlt héten és a szezon elejétől kezdve folyamatosan. Főleg a múlt hétre igaz az, hogy alig volt időnk pihenni, folyamatosan meccset játszottunk, utaztunk vagy edzettünk. Nem volt könnyű időszak, de a munka mindig kifizetődik - néha hamarabb, néha később, de mindig meg lesz az eredménye. Nagyon örülök a játékosaim miatt, mert megérdemelték, hogy egy ilyen EuroCup-meccset megnyerjenek. Tudják ők is, hogy milyen nehéz ez, de olyan erőket mozgósítottak, amik lehetővé tették ezt a sikert.

Nagyon örülök annak, hogy jól reagáltuk le azt, hogy az elején hátrányba kerültünk, de nem örülök a rossz kezdésünknek. Nem engedhetjük meg magunknak az ilyen meccsnyitásokat, jobban kell koncentrálnunk és fejlődnünk kell. Annak örülök, hogy ez a fejlődés napról napra látszik a kereten, látom a javulást és egyre jobbak leszünk. Örülök a labdaszerzéseknek, mert sok munka van mögöttük, és annak is, hogy 20 gólpasszt osztottunk ki, ráadásul ezek négy játékos között eloszlottak. Jobb, ha egy csapatnak négy játékosa is négy gólpasszal áll, mintha egy 16-tal.

Néha a játékosok nagyon jó munkát végeznek, de ez nem látszik a statisztikákban. Ma este Matyi és Levi (Szerk.: Szanati Mátyás és Juhos Levente) nagyon sok jó dolgot csináltak a pályán, nagyon hasznosan játszottak annak ellenére is, hogy összesen 4 pontot szereztek. Voltak gólpasszaik, lepattanóik, labdaszerzéseik és nagyon jól is védekeztek. Péternek (Szerk.: Tóth Péter) is szeretnék gratulálni, ő beteg volt, láza is volt, de játszott és a tőle telhető legtöbbet nyújtotta.

Tóth Norbert, az Alba Fehérvár magasembere: - Először is szeretném megköszönni a szurkolóinknak a biztatást, mert négy vereség után is eljöttek és bíztak bennünk, ez nagyon fontos volt számunkra. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Az ellenfél nagyon sok hármast dobott be, mi pedig olyan hibákat követtünk el, amiket mérkőzés előtt megbeszéltünk, hogy nem szabad. Ezután azonban nagyon jó hozzáállással és csapatmunkával visszaküzdöttük magunkat.

Nagyon sok labdát loptunk a letámadásnak köszönhetően, és ezzel megtörtük az ellenfél ritmusát. A második félidőben úgy játszottunk, mint egy igazi csapat, és a kulcspillanatokban jó döntéseket hoztunk. Megnyertük a meccset, amit régóta meg akartunk nyerni. Nagyon nehéz ez a sorozat számunkra, de keményen dolgoztunk és soha nem adtuk fel. Ha így játszunk a továbbiakban is, akkor van helyünk ebben a mezőnyben. Nagyon büszke vagyok a csapatra, nagy szívünk van, képesek voltunk fordítani nagy hatrányból.

Ercüment Sunter, a TED Ankara vezetőedzője: - Mindkét csapatnak megvolt az esélye a győzelemre. Két mérkőzést veszítettünk otthon, így ez egy nagyon fontos találkozó volt számunkra, most viszont már csak egy lehetőségünk maradt az életben maradásra: az összes hátralévő meccsünket megnyerni. Tudtuk azt is, hogy az Albának is nagyon fontos lesz ez az összecsapás, hiszen az első győzelmüket akarták megnyerni, amit megérdemelten meg is tettek.

Az elején jól kezdtünk, aztán letámadást alkalmaztak, mi pedig túl sok labdát adtunk el. 21 eladott labdával nagyon nehéz meccset nyerni idegenben. Azt gondolom, a továbbjutáshoz mindkét együttesnek csoda kellene a továbbiakban, mindkét csapat csak akkor tudná ezt véghezvinni, ha mind az öt meccsét megnyerné. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk. A török ligában elég jól játszunk, a következő öt EuroCup-meccs pedig nagyon jó tapasztalatokkal fog szolgálni számunkra. Innentől kezdve a török bajnokságra koncentrálunk. Gratulálok az Albának!

Kristaps Valters, a TED Ankara hátvédje: - Nagyon jól kezdtünk, vezettünk 18 ponttal is, aztán kicsit megnyugodtunk, elhittük, hogy megvan a meccs, pedig nem így volt. Nagyon sokszor adtuk el a labdát, az Alba pedig elég magabiztosan játszott ahhoz, hogy már a félidőre egyenlítsen. A második félidő már teljesen más volt. 92 pontot engedélyeztünk az ellenfélnek, gyorsindítások után büntették a hibáinkat és vesztettünk.

 

Forrás, fotó, slide - eurocupbasketball.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus