Hanga Ádám a Crvena Zvezda játékosa

A magyar játékos két évre írt alá új csapatánál.

Néhány hete számoltunk be arról, hogy Hanga Ádám szerződését nem hosszabbította meg a Real Madrid, így friss Euroliga-győztesként kénytelen volt elhagynia korábbi sikereinek helyszínét. Azt tudni lehetett, hogy valamely euroligás csapat biztosan szeretné köreiben tudni, korábban a Bayern Münchenről és az Olympiakoszról is lehett olvasni, mint Ádám következő csapata.

Hangát végül a belgrádi Crvena Zvezda szerezte meg, a 2011-ben az NBA-drafton is elkelt magyar játékos két éve írt alá a szerb fővárosi csapatban - jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

Az ex-madridi játékos a Zvezda negyedik új igazolása nyáron, Hanga előtt Dejan Davidovac, Marko Simonovic és a korábban rövid ideig az NBA-ben is megforduló Milos Teodosic is Belgrádba tette át a székhelyét, illetve Luka Mitrovic hosszabbított még szerződést a klubbal.

Hanga Ádám több, mint tíz év után hagyta el Spanyolországot, 2011-2013 között a Manresa, 2013-2017 között a Baskonia, 2017-2021 között pedig a Barcelona játékosa volt, az utóbbi két szezont pedig Madridban töltötte, ahol kétszer szerepelt Euroliga-döntőben, előbbit egyetlen ponttal veszítette el csapata, utóbbi során viszont első magyar játékosként nyerte el a legrangosabb európai kupát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus