Hanga Ádám: Készen állunk a bajnokság megnyerésére!

A Barcelona magyar válogatott klasszisa beszélt a remek formájáról és a besűrített bajnoki menetrendről is.

Elképesztő formában tért vissza a szünet után Hanga Ádám, aki az egy helyszínre terelt spanyol bajnokság egyik legjobbjaként tündököl - a Barcelona eddig minden meccsét megnyerte, Hanga pedig irányítóként gyakorlatilag minden estén főszerepet vállalt. Erről adott interjút a Nemzeti Sportnak.

"A győzelmek mindig pozitívan hatnak a csapatra, főként olyan szituációban, amely az ellenfeleknek is szokatlan. Sokáig nem tudtuk, egyáltalán játszhatunk-e, az Euroligát törölték... – három és fél hete derült ki, hogy a bajnokságtól eltérő lebonyolítású tornán léphetünk pályára, amelyen két hét alatt eldől minden. Erre jól reagáltunk, bár nem volt könnyű átállni, hogy fontos meccsek várnak ránk. A csapat egyelőre remekül funkcionál – ha már három hétre be vagyunk zárva egy hotelbe, legalább legyen értelme! üszke vagyok az együttesre, eddig jól játszottunk, de még semmi sem dőlt el - észen állunk a bajnokság megnyerésére!" - mondta Hanga.

Ami pedig a remek formáját illeti:

"Fizikailag nagyon jó állapotban vagyok és többet tudok vállalni. Az egész évadban irányítóként játszottam, ami nekem is kissé furcsa szerep volt. A pályafutásom során szerepeltem már ezen a poszton, de teljesen más a Barcelonában, amely tele van tehetséges és ponterős játékossal, akiknek szükségük van a labdára. Sok idő kellett, míg hozzászoktam és mentálisan felnőttem a feladathoz, a társak is kellettek, hogy megértsék, hogy szeretek játszani. Szépen lassan kezd minden összeállni, ezért is sajnáltam, hogy félbeszakadt az Euroliga, kíváncsi lettem volna, meddig jutunk el.. Örülök, hogy jól megy a játék és tudok segíteni, de a legfontosabb mindig a győzelem, másodlagos, hány pontot szerzek és mennyi asszisztot osztok ki."

A teljes interjú, melyben szó esik az üres csarnokról és a sérülésveszélyről is, ide kattintva elolvasható!

Hanga Ádám legutóbbi remeklése ezen a linken megtekinthető!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus