Hanga Ádám nagyon kevés esélyt lát az Euroliga folytatására

Az FC Barcelona magyar klasszisa beszélt arról, hogy mi a helyzet a katalánoknál és Spanyolországban, mit csinálhatnak, és mi lehet a folytatásban.

Az M4Sport.hu beszélt Hanga Ádámmal:

"Hétfőn a kötelező orvosi vizsgálatokat el kellett végezni ahhoz, hogy a csapat újra elkezdjen edzeni és megnyissák az edzőközpontunkat" - beszélt a kezdetekről a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a 31 éves kosárlabdázó, majd elárulta, egy játékoson a biztonság kedvéért két tesztet is elvégeztek, a stábtagok közül pedig ketten már átestek a betegségen, így szerda reggel hatos csoportokban elkezdhették az edzéseket.

"Dobni tudunk, de egymásnak nem passzolunk. Hatan vagyunk, ezt is kettéosztják, három ember kondizik, három pedig labdás gyakorlatokat végez, három különböző palánkon, egymástól tíz méterre, egy külön edzővel, aki maszkot és kesztyűt visel és minden egyes feladat után fertőtlenítik az egész pályát, az összes labdát" - árult el részleteket a szigorú óvintézkedésekről.

Hanga Ádám az Euroliga folytatására nagyon csekély esélyt lát és a spanyol bajnokság befejezésére is 50-50 százalék esélyt ad, mivel Barcelonában még jelenleg is a legszigorúbb korlátozások vannak érvényben, május 25-ig pedig dönteni kell, mikortól és hol tudják a pályán lezárni a szezont.

A Barcelona sportolóinál bevezetett 70 százalékos bércsökkentéssel kapcsolatban Hanga elmondta, eleinte voltak nézeteltérések, azonban mostanra rendeződtek a dolgok és "mi játékosok is beláttuk, hogy ez a helyzet a klubot is nagyban sújtja".

A karanténban eltöltött heteket a magyar válogatott kosaras maximálisan kihasználta, elmondása szerint olyan dolgokra jutott ideje, amelyekre normális esetben nem. Sokkal jobban megismerte lányait, hosszú ideje halogatott házimunkákat végzett el, kipihente magát és az otthon elvégezhető edzéseknek köszönhetően kiváló formában tért most vissza az edzőpályára.

A teljes beszélgetés ezen a linken meghallgathatjátok!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - m4sport.hu
Fotó, Slide - Hanga Ádám facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus