Hanga még mindig bízik a döntőbe jutásban

A Baskonia magyar csapatkapitánya, Hanga Ádám a tegnap esti, Valencia elleni vereség után nyilatkozott az előző mérkőzésről, illetve arról, mit kell tenniük a holnap esti negyedik meccsen.

A Baskonia és a magyar válogatott csapatkapitánya, Hanga Ádám a tegnap esti, Valencia elleni vereség után nyilatkozott a spanyol bajnokság hivatalos honlapjának - mint ismert, a Baskonia újabb vereségével 2-1-es hátrányba került az elődöntőben a Valencia ellen, így egy mérkőzésre vannak a kieséstől.

Hanga csalódott volt, de úgy érzi, hogy meg tudják még fordítani a párharcot. Úgy érezte, hogy nem nyújtottak rossz játékot tegnap, de tudniuk kell, hol kell változtatniuk - ezzel a meccsel már nem lehet mit kezdeni, de a következővel még igen. Főleg az első, hazai pályán elveszített összecsapást sajnálja a magyar klasszis, de nincs még vége, hétfőn újra lehetőségük lesz győzni, az pedig egy élet-halál csata lesz - mindent ki kell adniuk magukból, mert ha nem sikerül, akkor vége az idénynek számukra. A csapat tudja, hogy mit kell tennie, és jó meccsre számít.

A szombat esti ütközetről annyit mondott Ádám, hogy a harmadik negyedben elvesztették pár percre a mérkőzés irányítását, ez pedig a győzelmükbe került. A Valencia 3-4 könnyű kosarat is dobott, és elvesztették a ritmust, ezt pedig a negyedik meccsen nem engedhetik meg maguknak. A tegnapi vereség után Hanga eszében már csak a negyedik találkozó járt - minél hamarabb regenerálódniuk kell, és csak a következő összecsapásra koncentrálni.

Ádám elmondása szerint sok meglepetést már egyik gárda sem fog okozni a másiknak, hiszen 5-ször találkoztak ebben az idényben, egyszerűen jobban kell játszaniuk. Tegnap este az első félidőben ellenfelük fölé kerekedtek, aztán viszont 5-6 percig nem találtak fogást a Valencián, ott meg is pecsételődött a sorsuk. Keményen kell játszaniuk, mert fontos meccs jön, de mindenki tudja a feladatát.

Foto, Slide - baskonia.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus