Hanga szerint megjósolhatatlan, ki nyeri a spanyol bajnokságot

Az FC Barcelona magyar klasszisa arról mesélt, hogyan készült csapatával a valenciai folytatásra, és arról is, hogy jó formában várja a szezon hajráját.

A Nemzeti Sport Online Hanga Ádámmal készült interjújában több dologról is beszélt az FC Barcelona magyar játékosa:

"– Harcra kész?

– Igen, remek formában érzem magam, de fogalmam sincs, ez élesben mire lesz elég, és azt gondolom, ezzel kapcsolatban sokan vélekednek hasonlóan – mondta Hanga Ádám, a spanyol FC Barcelona 31 éves magyar válogatott játékosa a Nemzeti Sportnak.

– Mire gondol pontosan?

– Az a helyzet, hogy borzasztóan nehéz a kosárlabdára fókuszálni, noha a liga nyilván mindent elkövetett azért, hogy biztonságban tudja a csapatokat a bajnokság lezárásra. Ám akadnak apróságok, amelyek szokatlanok és amelyekhez alkalmazkodni kell. A legfontosabb kérdés, hogy ez kinek sikerül a legjobban.

...

– Az ellenfelekről mit tud?

– Semmit. Valójában azt sem tudom, mi mire leszünk képesek. Nem vagyunk hozzászokva a zárt kapus meccsekhez, ez minden játékosnál máshogy csapódik majd le. A csarnokban is külön szabályrendszer van: nem kispadon, hanem székeken ülünk másfél méterre egymástól; cserét nem lehet a zsűriasztalnál kérni, csak a helyemről; és ha a labda két méternél messzebbre megy ki a pályáról, fertőtlenítik, azaz megáll a játék. Három hónapja egyik csapat sem játszott tétmeccset, így semmilyen előzetes képünk nincs arról, melyik gárda milyen állapotban van, illetve hogy a felsoroltak mennyire zavarják a többieket. 

– Egymás ellen játszottak edzésen úgymond éles meccset?

– Igen, de ez sem ugyanaz, hiszen ezek alapján nem lehet megjósolni, a tétmeccseken mi lesz. Mindezek ellenére izgatottan várjuk a mérkőzéseket, ám nekem a legnagyobb aggályom nem a vírus vagy a bezártság, hanem a sérülésveszély. A legtöbb játékos három hét felkészülés után nincs és nem is lehet olyan fizikai állapotban, hogy kilenc nap alatt öt meccset lejátsszon… Okosnak kell lennünk, figyelni kell arra, ki mennyi időt van a pályán, s utána hogyan regenerálódik."

A teljes beszélgetést ezen a linken olvashatjátok!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - nso.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus