Hangának még mindig célja az NBA

Hanga Ádám mesélt többek között arról, hogyan zajlott a nyár, hogy Rudy Gay igazolása mennyiben befolyásolta az ő lehetőségeit, hogy mik a céljai rövidtávon és az NBA-vel kapcsolatban, illetve hogy mit érhetnek el a Barcelonával.

Hanga Ádám és menedzsere, Lóránt András ma délután sajtótájékoztató keretein belül jelentették be, hogy a magyar klasszis a Barcelona játékosa lett - egy egész nyáron keresztül húzódó történet végére került ezzel pont.

Ádám elmondása szerint a Baskonia rögtön a nyár elején jelezte neki, hogy meg akarják tartani - ő először az NBA-ben gondolkodott, aztán amikor kiderült, hogy ez nem lesz lehetőség, akkor Spanyolországban akart maradni, és a Barcelonát választotta. Holnap csatlakozik a magyar válogatotthoz, az Eb-n a spanyolok is csoportellenfeleink, Sergio Scariolo ellen pedig kifejezetten bizonyítani szeretne majd, de a továbbjutás a legfontosabb számára. A Barcelonával a spanyol bajnokság döntőjét és az Euroliga Final 4-t tűzték ki maguk elég, a távlati cél pedig továbbra is az, hogy az NBA-ben játsszon, ezért került szerződésébe NBA kilépési lehetőség.

Hanga az origo.hu kérdéseire válaszolva elmondta, hogy Rudy Gay leigazolása volt-e az a pont, ahol úgy érezte, bezárult egy kapu. Beszélt arról, hogy mennyire lepte meg, hogy a Baskonia tartotta a gránátvörös-kékek ajánlatát, és kinek mi volt a motivációja ebben az érte folytatott "csatában", hogyan zajlott ez az egész. Pablo Prigioni is szóba került, akivel sokat beszélgetett a világ legjobb bajnokságáról, illetve az, hogy mivel lehet sikeres a Barcelona.

Az ezekre a kérdésekre adott válaszait, illetve a sajtótájékoztatót teljes egészében az origo.hu-n, ezen a linken elolvashatjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus