Hong Kongban lesz az első 3x3 olimpiai selejtező

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hivatalosan is bejelentette, hogy az első jövő évi 3x3 olimpiai selejtezőt Hong Kongban fogják megrendezni.

Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hivatalosan is bejelentette, hogy az első jövő évi 3x3 olimpiai selejtezőt Hong Kongban fogják megrendezni - mint ismert, november végén látott napvilágot, hogy a második selejtezőre Japánban, Ustunomiya városában kerül sor, a harmadik, utolsó kvalifikációs tornát pedig hazánkban, Debrecenben tartják.

Az első selejtező pontos időpontja még nem ismert, annyit lehet tudni, hogy 2024 áprilisában kerül majd sor erre az eseményre nemenként 8-8 csapat részvételével.

Női válogatottunk számára ez lesz az első lehetőség, hogy kiharcolja az indulást a párizsi ötkarikás játékokra, hiszen a magyar hölgyek ezen a tornán is részt vehetnek, nem csak a harmadikon. Az ellenfeleink: Hong Kong, Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom, Chile.

A rendező mellett tehát Lengyelország került még be az indulók közé, és egyetlen csapat jut ki az olimpiára.

Az már ismert volt, hogy a második, Japánban megrendezett tornán nem leszünk ott, a harmadik, debreceni esemény pedig május 23-26. között lesz megtartva. Itt női és férfi válogatottunk is szerepelni fog - a hölgyek természetesen csak akkor, ha nem vívják ki az olimpiai indulást már Hong Kongban.

A férfi torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Madagaszkár, Puerto Rico, Kanada, Mongólia, Japán, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Lettország, Belgium, Ausztria, Svájc, Németország, Lengyelország

A női torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Tunézia, Kanada, Chile, Japán, Mongólia, Németország, Spanyolország, Hollandia, Litvánia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Izrael

Innen 3-3 csapat mehet majd Párizsba, a Concorde térre, ahol július 30. és augusztus 5. között tartják majd az olimpia 3x3 mérkőzéseit.

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus