Jön a Falco BL-visszavágója

Pénteken 18:00-tól Nagyváradon szerepel a magyar bajnok, amely 9 pontos előnyből kezdheti meg a Nagyvárad elleni második meccset.

Bajnokok Ligája, Első selejtezőkör, 2. mérkőzés
CSM CSU Oradea (román) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2019.09.20., péntek, 18:00

Az első mérkőzés végeredménye: 71-62 a Falco javára.

Az első meccs előtt írtunk már a nagyváradi együttesről, és arról is olvashattatok, hogy az első találkozón 9 ponttal győzött a magyar bajnok. A 9 pont nem számít soknak egy idegenbeli visszavágó előtt, de kevésnek sem, ráadásul a mutatott játék képe összességében bőven a Falco felé billentette a mérleg nyelvét.

Az első negyedben gyenge színvonalú volt a játék mindkét oldalon, de a középső két játékrészben egyértelműen Gasper Okorn csapata uralta a meccset, 23 pont volt a különbség a két gárda között úgy, hogy közel sem játszott hibátlanul a szombathelyi alakulat. Az utolsó negyedben voltak gondjai a Falcónak, viszont a román bajnok az egész meccsen semmi olyat nem mutatott, amit ne tudna megoldani a magyar csapat akár idegenben is.

Az első félidőben kifejezetten gyenge, sokszor statikus, rengeteget hibával tarkított kosárlabdát játszottak a románok, amihez csak az első negyedben volt partner a Falco. Az is látszott, hogy ha fel tudnak gyorsulni Perl Zoltánék, arra nincs válasza az Oradeának. Bár természetesen nem szabad lebecsülni az ellenfelet, a nagyváradiak rutinja a mérkőzés végén meg is mutatkozott, de a Falco jelenleg nemcsak a 9 pontos előny, hanem a mutatott játék alapján is egyértelmű esélyesnek tűnik a továbbjutásra.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus