Július végéig, akár egyetlen városban is befejeződhet az Euroliga

Nem lesz Final Eight, a megszokott formátum a cél, de ha bármilyen kockázat is fennáll, akkor törlik a szezont. 

Amint arról beszámoltunk, Hanga Ádám kevés esélyt lát rá, hogy a spanyol bajnokság és az Euroliga idei szezonja rendben befejeződjön, most pedig Jordi Bertomeu, az Euroliga ügyvezetője beszélt a témáról egy konferenciahívás keretein belül.

Ő elmondta, hogy természetesen az eredeti májusi időpontban nem rendezhetik meg a Final Fourt, a cél pedig az, hogy arra az időpontra biztosan tudják, hogy mi fog történni - július végéig le kell zárni a szezont, hogy ne borítsa be mindez a következőt is. Hozzátette: biztos, hogy a koronavírusnak a következő idényre is lesz hatása, de amennyire lehet, ezt csökkenteni kell.

Szóba került, hogy Final Four helyett Final Eight is lehetne a legjobb nyolc csapattal, de Bertomeu szerint sportszakmailag ez nem lenne korrekt, mert jelenleg a hatodiktól a tizenötödik helyig mindenkinek vannak playoff-esélyei. Éppen ezért komolyan nem is gondolkodnak ebben, az eredeti formátummal szeretnék megrendezni a bajnokság végét.

Elmondta, hogy ők nagyon szeretnék folytatni az idényt, így azt is javasolták a kluboknak, hogy tartsák meg a játékosaikat, hiszen sok helyen a légiósok hazautaztak, hogy a családjaikkal legyenek ezekben az időkben. Bertomeu hozzátette, hogy abszolút emgérti azt, aki hazamegy, viszont azt kell mondania, hogy a klubok felelőssége az, hogy ha ezek a játékosok nem térnek vissza akkor, amikor újraindul a szezon.

Felmerült, hogy egyetlen helyszínen kellene lezárni a szezont, Bertomeu szerint meg kell találni a lehető legjobb és legbiztonságosabb környezetet ehhez, viszont kijelentette, hogy ha törölni kell a szezont, akkor azt is meg fogják lépni, nem fognak kockáztatni és veszélybe sodorni a csapatokat.

Minden bizonnyal nézők nélküli meccsekről beszélünk, de most még ők is scak spekulálnak - bízzunk a legjobbakban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus