Június második felében Valenciában fejeződhet be az ACB

Hanga Ádáméknak a tervek szerint júliusban már nem kellene játszaniuk - az Adria-Liga viszont nem folytatódik, bajnokot sem hirdetnek.

Áprilisban már hírt adtunk róla, hogy ha az ACB-t be tudják fejezni a pályán, akkor egy 12 csapatos, egy helyszínen megrendezendő tornában gondolkodnak. Akkor a Kanári-szigetek és Andorra tűnt befutónak, de tegnap eldőlt, hogy végül Valenciában kerül sor a megmérettetésre, erről egyeztek meg a klubok. 

A résztvevőket (Barcelona, Real Madrid, Zaragoza, Tenerife, Bilbao, Andorra, Unicaja Malaga, Valencia, San Pablo Burgos, Baskonia, Gran Canaria és Obradoiro) két hatos csoportba osztották, ahol mindenki játszik mindenkivel, a 30 "alapszakasz-meccs" után pedig a csoportok első két helyezettje játssza a két elődöntőt, a két elődöntő győztese pedig a döntőt - a helyosztók kuparendszerben, egy meccsen dőlnek el. 

Az előzetesen számított júliusi időpontot előrehozzák, az ACB elnöke, Antonio Martin azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint június 17. és 30. között játsszák le a meccseket - június 26-án szeretnék befejezni az alapszakaszt, az elődöntőkre 28-án, a döntőre 30-án kerülne sor. 

 

Eközben az Adria-Liga csapatai úgy döntöttek, hogy nincs értelme a folytatásnak, így többségi szavazással a szezon lezárása mellett döntöttek - nem hirdetnek bajnokot, nem lesz kieső sem, ugyanakkor a Adria-Liga másodosztályának első két helyezettje jövőre az első ligában játszhat. A szerb hírportál nova.rs szerint egyébként csak három csapat, a Partizan, a Buducsnoszt és a Mornar Bar szerette volna folytatni a küzdelmeket, vagyis elég egyértelmű volt a klubok hozzáállása. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus