Keller Ákos beszélt a csapatváltásáról és az új klubjáról

A magyar válogatott centerének nem volt sok ajánlata és azok sem voltak igazán jók.

Huszonkilenc évesen teljesült Keller Ákos régi vágya: öt magyar bajnoki cím után külföldre igazolt, és a jelek szerint gyorsan felvette a ritmust új csapatánál, ahol már követik is a társak magyar válogatott csapatkapitányát - írja az m4sport.hu.

Keller Ákos a kosárlabda Európa-bajnoki selejtező G csoportjának 6., utolsó fordulójában játszott Magyarország - Macedónia mérkőzésen a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban 

Az Olaj és az Alba korábbi centerének szeme előtt már évekkel ezelőtt egy külföldi szerződés lebegett, ám saját bevallása szerint rendre türelmetlen volt, most először várt augusztus közepéig a döntéssel, a francia Pau-Laxq-Orthezhez írt alá.

„Nem volt túl sok ajánlatom, és annyira jók se voltak. Ez egy olyan ajánlat volt, amiből van tovább lépési lehetőség. Emiatt fogadtam el ezt” – nyilatkozta az M4 Sport hétfői Kosárlabda magazinjában a magyar válogatott csapatkapitánya, aki így végre kipróbálhatja magát egy erősebb bajnokságban.

Új csapatában szeretne stabil 15-20 perces játékos lenni, de elsősorban az a célja, hogy „megfeleljen az ottani és saját elvárásainak”. A környezet nem lesz vadidegen, hiszen az Alba játékosaként már játszott a francia gárda ellen, de más segítsége is volt Gulyás Róbert személyében, aki korábban játszott a galloknál.

„A menedzserem mellett nagyon sokat segített nekem Dávid Kornél és Gulyás Róbert. Ők ismerik az edzőt és az elnököt, beszéltek velük, és segítettek, hogy sikerüljön szerződést kötnöm velük” – mondta mosollyal az arcán.

„Teljesen más mentalitás van, mint amihez hozzá vagyok szokva. Magyarországon többnyire szerb edzőim voltak, hozzájuk képest egy hangos szava sincs. Még akkor sem, amikor kéne egy kicsit” – beszélt új mesteréről, Laurent Viláról.

Noha csak nemrég érkezett a csapathoz, Keller már most jó példával jár elöl. „Van egy szokás kint, amit egy öreg amerikai kezdett el: minden esti edzés után bemennek plusz munkát végezni az edzőterembe. Mielőtt odaigazoltam, ketten-hárman voltak, mióta viszont ott vagyok, szinte az egész csapat csinálja. Úgyhogy úgy néz ki, jó hatással vagyok a társaimra.”

Persze nemcsak klubjában, csapatkapitányként a válogatottban is így van ezzel, noha kicsit még furcsa neki, hogy „ő a főnök”.

„Nem érzem úgy, hogy nekem kell mindent megmondanom. Mindenki tudja, hogy mi a dolga. Mindenki partner abban, hogy egy egységes csapatot tudjunk összehozni.”

A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus