Kosár-vb: Schröder az MVP, Brooks a legjobb védő

Megválasztották a torna álomötöseit és a legjobb edzőt is.

Kiosztották a 2023-as férfi kosárlabda-világbajnokság legjobbjainak járó díjakat. Az MVP-címet a világbajnok Németország vezére, Dennis Schröder kapta meg, aki a tornán 19,1 pontot, 6,1 gólpasszt és 1,4 labdaszerzést átlagolt, a döntőben pedig 28 pontot dobott.

A kanadai Dillion Brooks kapta meg a legjobb védőnek járó elismerést, miután látványos munkát végzett a tornán Evan Fournier és Luka Doncic ellen is. A legjobb fiatal játékosnak járó kitüntetést az ausztrál válogatottban szereplő Josh Giddey kapta meg - ezt az elismerést olyan játékos kaphatta meg, aki 2002-ben vagy azt követően született, és emellett legalább négy alkalommal is pályára lépett a tornán. A legjobb edző díját Luca Banchi viheti haza, akinek a vezetésével Lettország egészen az ötödik helyig menetelt a világbajnokságon.

Megválasztották a torna All-Star ötöseit is. Az első csapatba az MVP-címet is elnyerő Schröder mellett Shai Gilgeous-Alexander (Kanada), Anthony Edwards (Egyesült Államok), Bogdan Bogdanovics (Szerbia) és Luka Doncic (Szlovénia) került még be. A második ötöst Arturs Zagars (Lettország), Simone Fontecchio (Olaszország), Jonas Valanciunas (Litvánia), Nikola Milutinov (Szerbia) és Franz Wagner (Németország) alkotja.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus