Lóránt egykori csapattársával erősített a Sassari

A Szolnoki Olaj KK Bajnokok Ligája-ellenfele, az olasz Dinamo Sassari két jó nevű játékossal erősített a héten - Gani Lawalt és David Bellt szerződtették a napokban.

Arról volt már szó kedden, hogy a Szolnoki Olaj KK újabb légióst igazolt Nikola Pavlicsevics személyében. Nem a magyar bajnok volt azonban az egyedüli "mozgolódó" a Bajnokok Ligája E-csoportjából - a két találkozót is az utolsó pillanatban elbukó, legutóbb hosszabbítás után nyerő, eddig mindössze 3-4-gyel álló olasz Banco di Sardegna Sassari vezetői is változtatásra szánták el magukat. Magas posztokon és a periméteren is megerősítették a keretet, hiszen szerdán leszerzdődtették Gani Lawalt, ma pedig David Bell-lel írtak alá.

Lawal lehet az ismerősebb a két név közül, a 28 éves, 206 centis, nigériai-amerikai magasember ugyanis volt Lóránt Péter csapattársa a Virtus Románál abban a bizonyos 2012/13-as szezonban, mikor nagy meglepetésre ezüstérmesek lettek. Olaszországban több csapatnál is megfordult már, a következő évben bajnok lett az Olimpia Milanóval, majd ezt az évet a Red October Cantúnál kezdte, onnan távozott nemrég.

Bell már 35 esztendős, borzasztóan tapasztalt, 186 centi magas kombóhátvéd, aki 2012 óta a német első osztályban szereplő Phoenix Hagen játékosa volt (2010/11-ben is náluk játszott már). Bell kifejezetten jó statisztikákat gyártott az évek során, tavaly például a 13. helyezett csapatból lett a pontlista harmadik helyezettje (15.3), a gólpasszokban pedig az 5. volt (5.7), és idén is gyakorlatilag ugyanezt tudta ligaszinten (18.3 pont, 4. hely; 6.1 gólpassz, 5. hely). Csapata anyagi gondokkal küzdött, többszázezer euró tartozásuk volt, így a napokban a BBL megvonta a licenszüket, gyakorlatilag feloszlottak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus