Ma délután megkezdjük Európa-bajnoki szereplésünket

Első ellenfelünk a legutóbb a franciákat legyőző Bosznia-Hercegovina.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott holnap délután 14 óra 30 perckor megkezdi szereplését az idei férfi Európa-bajnokságon. Első ellenfelünk Bosznia-Hercegovina lesz, amely papíron talán a legkevésbé erős öt csoportellenfelünk közül (a "leggyengébb" jelzőt direkt nem használnánk), de így is komoly játékerőt képvisel, ahogy azt legutóbb bizonyította is. - adta hírül a hunbasket.hu augusztus 31-én.
 
A bosnyák kosárlabda történelméről, közelmúltjáról, Eb- és vb-selejtezős eredményeiről és játékosaikról írtunk már bővebben, 12-es keretüket pedig ma délben láthattátok.
 
Felkészülésükkel kapcsolatban is olvashattatok már nálunk. Egyrészt nagyon nem volt nyugodt nyaruk, de végül sikerült a pénzt összeszedni az indulásra. Másrészt mindössze két felkészülési mérkőzést játszottak - abból egyet nyertek Belgium ellen (74-68), majd kikaptak Észtországtól (89-102). Harmadrészt pedig a világbajnoki selejtezők augusztusi ablakát is 1-1-gyel hozták le, de ez inkább pozitívum, hiszen a Montenegró elleni sima zakó után (88-69) dupla hosszabbításban legyőzték az olimpiai ezüstérmes franciákat (96-90) - márpedig mi nemrég testközelből tapasztalhattuk, hogy milyen nehéz a gallok ellen.
 
Hatalmas bravúrból, két igazi szupersztárral (Jusuf Nurkic, Dzanan Musa) érkezett tehát az Európa-bajnokság B csoportjának helyszínére, Kölnbe a bosnyák nemzeti együttes, mégis kifejezetten jó előjelekkel mehetünk neki ennek az összecsapásnak. Egyrészt a mieink 3-1-es felkészülési időszak után Litvániától alig kaptak ki (78-88), Csehországban pedig győzni tudott Sztojan Ivkovics együttese (79-82) - nagyon jó csapatok ellen kifejezetten jó támadójátékot mutattunk mindkét alkalommal. Hanga Ádám visszatért a válogatottba, és az eddigiek alapján kitűnően sikerült beépíteni a rendelkezésre álló rövid idő ellenére is, igazi vezéregyénisége a magyar nemzeti csapatnak.
 
Papíron nem mi vagyunk az esélyesek ezen a találkozón sem - a világranglistán három hellyel megelőzzük most következő ellenfelünket, de a FIBA erősorrendjében öt hellyel elénk rangsorolják Boszniát. Az elmúlt években azonban megszokhattuk már, hogy nálunk magasabban jegyzett gárdák ellen is rendre kiváló mérkőzéseket játszunk, kulcsszituációkban pedig mindenki tudja hozni magát, ami nagyszerű győzelmekhez vezetett már. Ha ez most is sikerül, akkor egy óriási sikerrel kezdhetjük az idei kontinenstornát, ami nagy lökést adhatna a továbbiakra.
 
A Bosznia-Hercegovina - Magyarország Európa-bajnoki összecsapás holnap kora délután 14:30-kor kezdődik, az M4 élőben közvetíti a találkozót 14:10-es műsorkezdettel.

 

Kép, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus