Megvannak az olimpiai selejtezőtornák új időpontjai

A férfiak 5-5-ös szakágában 2021 júliusának legelején dől el, kik vehetnek még részt a jövő évi ötkarikás játékokon - kérdés, mi lesz az NBA-sekkel?

Az MKOSZ írt a FIBA tegnapi döntéséről:

"A FIBA tegnap hivatalosan is kihirdette, hogy 2021. június 29. és 2021. július 4. között tartják meg a férfi kosárlabda olimpiai selejtezőtornákat. Mint ismert, ezekre idén nyáron került volna sor, ám a koronavírus miatt nemcsak a tokiói ötkarikás játékokat, hanem ezeket az eseményeket sem lehetett megrendezni.

A négy tornát Horvátországban, Szerbiában, Litvániában és Kanadában rendezik majd. A FIBA sokáig tárgyalt a NOB-bal az időpontokról, figyelembe vette a nemzeti csapatok felkészülését, a nemzeti bajnokságok menetrendjét, a játékosok terhelését és a különleges körülményeket is, ezt követően határozott.

Nyolc csapat (Argentína, Ausztrália, Spanyolország, Franciaország, Irán, Japán, Nigéria és az Egyesült Államok) már kijutott az olimpiára, a négy helyszínen pedig további 6-6 válogatott küzd meg a fennmaradó 1-1, összesen tehát négy helyért - mindenhonnan csak a tornagyőztes váltja meg jegyét Tokióba.

Mint ismert, a 2021-es olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg Japán fővárosában."


Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez az időpont érdekes lehet majd az NBA játékosok miatt, hiszen az USA-ban úgy számolnak, hogy valamikor 2020 decemberében, leginkább karácsonykor indulnak majd a meccsek, és egészen 2021 júliusáig tarthatnak a 2020/21-es idényben - addig, hogy azért az olimpián ott lehessen a lehető legjobb Team USA.

Így azonban elképzelhető, hogy a PO-ba bejutó együttesek még érdekelt játékosai kiszállnak a selejtezős küzdelmekből, ami több válogatottat is rendkívül érzékenyen érintene. A teljesség igénye nélkül a görögöknél Giannis Antetokounmpo vagy a szlovénoknál Luka Doncic könnyen jelentheti a mérleg nyelvét kijutás vagy lemaradás között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus