Összecsap a Dragic-Doncic páros és Porzingis

Németország próbálja megállítani Spanyolországot - jön a veretlen Szlovénia és a parádézó Lettország csatája. 

Két mérkőzést rendeznek ma, kettőt pedig holnap, csütörtök-pénteken egy-egy elődöntővel folytatódik a program, szombaton szünnap, majd vasárnap a döntővel és a bronzmérkőzéssel ér véget az Európa-bajnokság. A mai program:

Németország - Spanyolország 17:45

A spanyolok eddig nem sokat kérdeztek, még nem kaptak ki az Eb-n, legutóbb átléptek a házigazda törökökön is, a klasszisuk mellett a mélység és a rutin is mellettük szól. A fiatal, sztárallűrök nélküli Németország viszont több kisebb meglepetést is okozott már, és jó formában van - szinte minden meccsükön (legutóbb a franciák ellen is) fölénybe kerültek a negyedik negyedre, nagyot küzdenek, és kőkeményen védekeznek folyamatosan.

A kulcsfaktor ezzel együtt természetesen Dennis Schröder lesz, mert az ő betörései nélkül támadásban szinte veszélytelen a német válogatott, ha ő hozza magát, abból adódnak helyzetek Benzing, Theis és a többiek előtt. Schrödert viszont most az NBA-ben is remek védőnek számító Ricky Rubio foghatja, aki ráadásul a törökök ellen elöl is parádézott.

Összességében a palánk alatt egyértelműen fölényben lehetnek Gasolék és Pau, valamint Marc is képes megtalálni a jó dobókat, ha a magasságbeli hátrányát besegítésekkel, duplázásokkal kompenzálja Németország. Sokkal több fegyverük van a hispánoknak, de az eddigiek alapján nem szabad leírni a németeket - még akkor sem, ha meccs közben esetleg komolyabb hátrányba kerülnek.

Szlovénia - Lettország 20:30

Nagyon érdekes mérkőzés lesz, a szlovének még veretlenek az Eb-n, simán nyerték a csoportjukat, és legutóbb az ukránok elleni meccset is eldöntötték egy félidő alatt. Azonban a lettek is legalább ilyen jó formát mutatnak, a nyolcaddöntőben megsemmisítő vereséget mértek Montenegróra, és bár az első találkozójukon kikaptak, azóta megállíthatatlanok - támadásban elképesztő potenciál van bennük, de a védekezésük is nagyon fegyelmezett.

Éppen ezért borzasztó nehéz jósolni, de az biztos, hogy Goran Dragic-tól a csoportkörben látott énje kell és nem az ukránok elleni, különben biztos, hogy kevesek lesznek Lettországgal szemben. Jobb napjain viszont foghatatlan, és így van ezzel Luka Doncic is, kettejük védelembontásaira épül a szlovén támadójáték, de nagy kérdés lesz az is, hogy mit kezdenek Kristaps Porzingisszel védekezésben - a magasember körül a Bertans-Timma páros vezérletével hatalmas tűzerőt is felsorakoztat csapata, borzasztó nehéz ezt levédeni.

Előzetesen látványos, taktikus, szórakoztató összecsapásra van kilátás, ami könnyedén válhat komoly dobópárbajjá is - lássuk!

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus