Perl lett a forduló MVP-je a BL-ben

Első magyar születésű játékosként érte el ezt a rangos elismerést. Úgy érzik a Falcónál, hogy ha így folytatják, minden esélyük meglesz a továbbjutásra.

Tegnap délután beszámoltunk róla, hogy Perl Zoltán bekerült a legutóbbi BL-forduló álomcsapatába, miután a Neptunas Klaipeda legyőzése alkalmával 26 VAL-t szerzett.

A FIBA hivatalos honlapja ma bejelentette, hogy a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely válogatott dobóhátvédje lett a forduló MVP-je - első magyar születésű kosarasként ért el ilyen elismerést, korábban Jarrod Jones a 2017/18-as idény első fordulójában megkapta ezt a díjat!

Perl a Bajnokok Ligája honlapjának elmondta, hogy sosem gondol az egyéni csillogásra, csak az érdekli, hogy jól játsszon, és ezáltal annyi mérkőzést nyerhessen csapata, amennyit csak lehet. Örül a díjnak, de nem érzi úgy, hogy ettől most nagyobb felelősség lenne rajta. Koncentrálniuk kell a következő feladatokra, és keményen kell dolgozniuk, ahogy eddig is.

Nagyon motivált volt, amikor pályára lépett - látta, hogy megy a Falcónak, és egy kis plusz energiát szeretett volna adni a gárdának. A második dobása egy kicsit szerencsésen jutott a gyűrűbe, de akkor érezte, hogy ez egy jó nap lehet - fontos volt, hogy hamar megtalálta a ritmust.

Perl azt is hozzátette, hogy hazai pályán mindig nagy energiákkal, szenvedélyesen és agresszíven kosaraznak. A szombathelyi szurkolók mindig fantasztikus hangulatot teremtenek, amellyel minden ellenfél nehezen tud megbirkózni.

Azt is elmondta, hogy elégedettek lehetnek az eddig elértekkel, de még csak a csoportkör felénél tartanak, úgyhogy sok mérkőzés van még hátra. Úgy érzik a Falcónál, hogy ha a továbbiakban is így tudnak játszani, akkor minden esélyük meglesz arra, hogy továbbjussanak.

Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus