Teljes a férfi kosárlabda Eb-selejtező mezőnye

Augusztus 8-án Münchenben dől el, hogy melyik három csapattal kell megküzdenie a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak a 2025-ös Európa-bajnoki szereplésért.

Utolsónak Dánia is kiharcolta a jogot arra, hogy részt vegyen a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatában, és a FIBA hivatalosan is közzétette, hogy melyik 32 csapat várja az augusztus 8-ai sorsolást. A csapatokat nyolc darab négyes csoportba osztják be, és minden csapat kétszer mérkőzik meg egymással. Minden csoportból az első három helyezett jut tovább, kivéve azokból a csoportokból, amelyekben helyet kaptak a tornát társházigazdákként megrendező országok, vagyis Ciprus, Finnország, Lengyelország és Lettország – ezekből a csoportokból a házigazdák mindenképpen részt fognak venni a tornán, és rajtuk kívül a két legjobban teljesítő nemzet jut még ki a kontinensviadalra.

A selejtezőket három ablakban rendezik meg:

2024. február 19-27.

2024. november 18-26.

2025. február 17-25.

A selejtezősorozatra készülő 32 ország: Belgium, Ciprus, Finnország, Nagy-Britannia, Izrael, Montenegró, Portugália, Spanyolország, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Franciaország, Görögország, Olaszország, Hollandia, Szerbia, Svédország, Bulgária, Dánia, Georgia, MAGYARORSZÁG, Lettország, Észak-Macedónia, Szlovákia, Törökország, Horvátország, Észtország, Németország, Izland, Litvánia, Lengyelország, Szlovénia, Ukrajna.

Forrás, fotók: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus