Tragikus hirtelenséggel elhunyt a FIBA főtitkára

Tragikus hirtelenséggel Buenos Airesben, az Ifjúsági Olimpia helyszínén elhunyt Patrick Baumann a FIBA főtitkára, a NOB tagja.

A wbasket.hu közleménye:

Tragikus hirtelenséggel Buenos Airesben, az Ifjúsági Olimpia helyszínén elhunyt Patrick Baumann a FIBA főtitkára, a NOB tagja. Az 51 éves sportvezető szívrohamot kapott és bár azonnal érkezett az orvosi segítség, már nem tudták megmenteni az életét.

Patrick Baumann 2002 óta töltötte be a főtitkára pozíciót a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnél (FIBA). A svájci sportvezető az elmúlt másfél évtized változásainak kezdeményezője, több esetben ötletgazdája volt. Baumann ambicionálta a FIBA svájci székházának felépítését. Nagy híve volt a 3x3-as szakágnak és személyesen is rengeteget lobbizott azért, hogy a NOB felvegye az olimpiai programba a kosárlabda ezen változatát.

Az előbbiekben kiemelteken túl Patrick Baumann a FIBA új válogatott versenynaptárának tervezését is irányította. Emellett pedig korábban a svájci sportvezető vezényelte le a nemzetközi szövetség átszervezetését, mely során a kontinentális szakszövetségek a FIBA égisze alá kerültek. Patrick Baumann 1967. augusztus 5-én született. Felesége és két gyermeke gyászolja.

Nyugodjék békében!

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus